Mätt som ett svin

*drar en djup suck*
Snacka om att jag är mätt. Drog med mig mamma till kryddan för att käka tacos. Tyckte hon kunde behöva komma ut lite. Man kan ju inte ta med henne ut nånstans i Skövde om man inte vill känna någon.. och det var inget undantag idag... Det kom två nissar som naturligtvis jobbar på f-hallen. Den ene av dem var dessutom basketherrarnas gamla tränare... Kan ju bara hoppas att han inte känner igen en från den tiden.. ;) När det var att hänga i helenahallen både på träningar och matcher.. *hosthost*. Nåja.. det var fruktansvärt gott i alla fall. Fast de gamla takterna satt definitivt inte i. Var proppmätt efter en omgång och kunde knappt röra mig ur fläcken när mamma gick och hämtade en andra gång. Så med tanke på ovan nämnda tillstånd lär jag inte röra mig många milimeter under den här kvällen. :) Behövs väl inte i och för sig, eftersom att Poirot har börjat på tv igen.. nyinspelade versionerna dessutom. Men det går säkert bra det med. Gillade ju de gamla avsnitten väldigt mycket kommer jag ihåg.

Julen annars då..
Vart inte mycket ätande från julbordet på julaftonen.. fick inte plats med någon lax på tallriken och när det väl fick plats.. orkade jag inte.. Men så kan det va. Som vanligt var det jag som fick blippa på kalle anka. Det är ju en av de mer självklara traditionerna för min del. Allt kändes som vanligt.. men ändå ovanligt på något sätt. Endel väldigt uppenbara saker.. men samtidigt något jag inte kan sätta fingret på.
Senare på kvällen fick jag besök här på hotellet. Manne och Annika kom förbi och vi satt och tjötade in på natten. Alltid trevligt med besök när man är ensam. Ett par timmar efter att de gått kom älsklingen ner igen, och det blev mer julklappsöppnande. =D inte tokigt alls. Och det är inte heller tokigt att se när folk blir glada för presenter. Att se en överlycklig min är mycket värt. Syster min tyckte ju att hon nog förmodligen aldrig kommer att kunna tacka tillräckligt mycket för sin ena present. *hehe* Men det var underbart att se i alla fall.

Hmm... orkar inte uppdatera mer.. ska fortsätta kolla på Poirot och se om han börjar jobba igen.. men det måste han ju nästan göra, eftersom att det är 20 avsnitt eller vad det nu var. Det ger sig.

Dan före dan

Sitter just nu på ett hotellrum i Skövde. Är något tjall på de digitala tv-kanalerna, så jag har "skogs-tv" på i bakgrunden. Kan ju förvisso sätta på lite musik i stället.. *kollar om jag har nån julmusik på datorn*. Hade visst lite jullåtar.. är ju nästan förvånad ju. Var visst nån julskiva med Lars Vegas Trio.. hmm... lite skumma låtar låter det visst.. :)

"gröt till barnen.... sprit till pappa... snart så kommer kalle och hans vänner... " *hehe*

Vi hade ju snö hemma... observera hur jag sa hade där... det försvann igen efter typ två dagar.. *snyft* Man tror ju knappast att det är slutet på december när man tittar ut eller vistas utomhus. Jag menar... sex plusgrader SKA det INTE vara i december över huvud taget.. Det är ju tragiskt alltså. Menmen.. man kan väl inte få allt här i världen.. jag hoppas bara att det blir snö när jag fyller år. Ett tag kvar dit förvisso, men ändå. :)

Det här året har gått så fort.. firade ju ett årsdag med älsklingen idag, men vi "firade" den igår med ett trevligt resturangbesök och bio. Trerätters meny på kinaresturangen, varefter vi rullade de tjugo metrarna till bion och tittade vad det gick för något. Fick bli nya bondrullen i alla fall. Jag tyckte den var sådär.. handlingen kändes ganska... lam? Underhållningen var ju nästan innan filmen. Det är rätt roligt att titta på folk... speciellt på människor som tycks komma utifrån landet någon stans. Killen i sällskapet jag tänker på var ingen gentleman direkt. Han satte sig på bänken bredvid mig och sen tittade han på tjejen som var med och det var i princip.. "jaha.. så du fick inte plats? det var ju tråkigt..." och sen inget mer.. han erbjöd inte henne att sitta eller något.. utan hon fick vackert stå. Sen hade han även lite dumma kommentarer för sig.. men som sagt.. det finns folk till allt.

Hmm... jag kanske skulle ta och försöka sova lite här snart. Blir ju lite trist att sova ensam i den här 140 cm sängen.. menmen.. älsklingen kommer förhoppningsvis ner i morgon kväll.. om inte annat så kommer han ju på måndag morgon. :) Men jag saknar honom väldigt mycket. Kan ju hoppas på att få se honom i de där röd-svarta också när han kommer ner.. ;) Föreställer mig att det ser väldigt fint ut. :) Har jag något att drömma om i natt.. ;) *mmmm*

woohooo... det har snöat

Jösses.. det händer visst saker på ett par timmar. Kollade ut genom fönstret nyligen och såg att det ligger ett vitt täcke på marken. Det var inte illa.. Var ingen snö ute när jag gick hem från stan vid halv tre i alla fall. :) Nu kan man ju bara hoppas att den får ligga kvar, så att det blir en vit jul.. här uppe i alla fall. Om det blir det i Skövde är väl en annan bra fråga. :) Men vad underbart att äntligen se lite snö i mitten av december. =D

Nu är i alla fall alla julklappar inköpta, och min plånbok extremt tom. Men det är ju inget ovanligt tre dagar innan pengarna kommer, och speciellt inte i december månad. Så strax ska jag ta och sätta mig och slå in lite paket. Får ju passa på nu när Johan inte är hemma.. *hehe* Sen ska jag fortsätta fixa lite här hemma. Kan ju vara trevligt att komma hem till ett nystädat ställe sen nästa vecka.

Tänkte bara skriva lite om det sista som hände i helgen också.. Fick världens jäkla allergianfall efter julbordet. Vi fortsatte hem till svärfar med sambo, och där det enbart brukar finnas en hund, fanns det nu tre yrväder. Yrväder är inte direkt någon överdrift.. de var högt och lågt och här och där. Zacke skulle ju dessutom ha en massa kel och när jag väl slutade fick man ett klagande gläfs och sånna där ledsamma hundögon som bara tiggde om att få mer kel. Vem kan motstå sådana? Så jag och ytterligare en kille satt i var sitt hörn i vardagsrummet och hade kapplöpning i att snyta sig. Syrran hämtade i alla fall upp mig och Johan tillslut, och då skulle de två åka och käka. Själv var jag fortfarande fullproppad efter all julmat.. =D

Söndagen kom med stormsteg.. och ännu en relativt sömnlös natt. Åkte till stockholm runt tolv-tiden och det första man lägger märke till är att det är räääätt rött på läktaren ett par sektioner bort. Det hade ju naturligtvis sin förklaring... Norge var ju i finalen, och jag kan nästan svära på att det fanns inte en ko i hela norge som fortfarande hade sin kobjällra på sig... för alla kobjällror var på hovet i stockholm. Det var ju ett liv utan dess like. Otroligt nog så vann faktiskt norge mot ryssland. Det är ju nästan tragiskt för det ryska laget, som inte förlorat en enda match i hela EM... och så förlorar de finalen. Men det var kul för norrmännen.. det blev ju inte direkt mindre liv efter den vinsten kan jag ju säga.

Nähä.. om jag skulle ta och börja slå in paketen här nu, så det blir lite julstämning här i alla fall. :)

Utflyttningsfest hos BiP

Igår vart det fest.. utflyttningsfest. BiP flyttar från stan ner till Mölndal igen. Jättekul för henne att hon kom in på det hon ville läsa... Men lite tråkigt för mig. Jag kommer sakna henne. En så härlig människa hittar man sällan. Festen var i alla fall mycket trevlig. Var rätt mycket folk i hennes lilla lya. Både jag och Johan fick en smärre chock när vi fick höra hur mycket hon betalade i hyra för de ynka 40 kvadratmetrarna hon hade. 3900 spänn... för en studentbostad... Det är ju sjukt alltså. Visst... läget på lägenheten är ju skitbra.. bara att gå över ån så är man framme i centrum. Men ändå.. det var svårsmällt i alla fall. :) Satt och pratade om produktdesign med en kille som tydligen läste det. Verkar vara rätt intressant, men jag vet inte om jag skulle vilja behöva sitta i skolan på helgerna och fixa saker.
Blev faktiskt inte så mycket drickande ändå.. fick en del drinkar av BiP och en annan kille där... och eftersom att båda har bartenderutbildning, fick de gärna blanda ihop sådant. :)
Men det var en riktigt trevlig fest i alla fall. När de andra sedan gick på F-rocken, gick jag och Johan hem. Undrar hur det gick för "hardcore" i finalen nu då. Märker man väl på måndag misstänker jag. Vann de, ja, då lär det ju stå på hela skolan att kårens band vunnit i företagsrocken.. om inte.. tja.. lär väl stå om det någonstans ändå misstänker jag. :)

Nu om en stund är det åter igen dags för "fest".. eller julbord i alla fall. Ska bli trevligt.. var ju ett par år sedan man var på ett sådant sist. :) Får väl se vad de har att erbjuda.. hoppas de har lax.. :D *vill ha* Kanske måste ringa och förvissa mig om att mamma gör iordning laxfjärilar i år med. Är ju jag som käkar det mesta av dem, men ändå.. det är ju sååå gott. Måste fixa min sista julklapp någon dag också.. men jag vet inte riktigt vad jag ska köpa.. Hittar inget jag tycker passar. Menmen.. det ger sig väl det med hoppas jag.

Just det ja... fick ju en preliminärinbjudan till inflyttningsfest också.. på nyårsafton.. trevligt.. då har man förhoppningsvis något att göra då också. :)

Julbord! Julbord! Julbord! Julbord! Julbord! *sitta som ungarna i reklamen som vill ha mat* ;)

"Hon har en äcklig arm!"

Äntligen funkar bloggen igen.. blir ju lite att rapportera nu ju.. ;)

Sitter och kollar på handbollsdamerna. De svenska damerna har ju faktiskt imponerat stort i det andra gruppspelet. Idag är det ju direkt avgörande för att ta sig till semifinal. Vem hade trott det efter söndagens förlust mot kroatien. De var ju nästan helt uträknade. Men de har kämpat upp sig... slog Danmark i tisdags och fortsatte med Spanien igår. Fan vilken bedrift alltså. Vore ju kul om de vann idag med. Får man ju valuta för pengarna på söndag menar jag.. ;)
Diggar Claes Hellströms kommentar om Matilda Boson... "hon ska hålla sig där nere... hon har en äcklig arm alltså!" Det var efter hennes första mål i matchen efter en massa slarv innan dess. Lär väl bli en klassisk sportgroda... kanske i alla fall. Men det är riktigt kul att kolla på i alla fall. Lite tråkigt bara att sitta själv och kolla.. har ju ingen som gormar bredvid mig när det blir mål eller fel av olika slag. Är ju lite tomt ju.. ;)

Har för en gångs skull en massa planer för helgen.. =D Fest på fredag hos en klasskamrat, julbord på lördag och förhoppningsvis besök av syster min. Stockholm och handbolls-EM på söndag. Ska bli roligt.

*hehehe* En kameraman fick bollen rakt i nyllet.. glasögonen flög visst av enligt Hellgren. Stackarn.. fast ska de stå så nära plan, får de nästan skylla sig själva ju.. ;) Ooooh... Frankrike snacka sig till en utvisning när det är en halv minut kvar av första halvlek. *spännande* 13 - 13 i halvleksresultat i alla fall.

Var lite roligt i söndags när Johan, jag och Johans mamma åkte hem från Stockholm. Vi pratade om hur Johans sömnvanor var när han var liten och hon tyckte det var lite jobbigt att inte fått sova något i princip. Sen kom ju jag också på att jag inte heller sov något som liten.. jag sov typ 20 minuter på min filt i köket på dagarna. Johans mamma tyckte nog lite synd om mig för hon erbjöd sig frivilligt att vara barnvakt när vi får barn, så jag får sova lite emellanåt. Det var inte om vi får barn, utan när. Lite roligt att höra faktiskt. Visar ju att hon måste tycka ganska bra om mig ändå. :) 

Fan vad det stormar ute nu.. kanske skulle kolla på vad jag har på balkongen egentligen.. vill ju inte att nåt ska blåsa bort för mig heller.. ;)

Nehej.. nu ska jag fortsätta koncentrera mig på tv-n och sedan fixa lite käk här.

Hittills går det vägen

Än så länge fungerar planen perfekt. Jag går verkligen in för förändringen den här gången, och trots att det "bara" gått några dagar, har jag börjat märka av förändringen. Så målet fram till nyår är absolut inte omöjligt att nå. Det har äntligen börjat infinna sig lite "jävlar anamma" i huvudet på mig. Var och tränade igår, och var på någon konditionsmaskin som jag inte orkat med mer än några minuter förut, och stoppat den i förtid. Igår gick jag hela tiden.. även om de sista 7 minutrarna var på ren vilja och envishet. Men jag gjorde det i alla fall, och det är huvudsaken. :)

Positiva resultat påverkar ju en själv positivt. Går det bra påverkas viljan att fortsätta. Ren och skär logisk psykologi. :)

Gjorde ischoklad förut.. samtidigt som jag pratade med Manne i telefon. Hon var ganska förundrad över hur jag hann med att göra två satser på en så kort tid. *s* Men nu står de där i kylen i alla fall... hälften vita, hälften bruna. Måste säga att de vita var riktigt goda. Kommer nog bli svårt att låta bli dem.. ;) *hehe* Nejdå.. det är nog ingen fara egentligen. Får väl ge bort lite i värsta fall.. ;)

Nu var det snart dags för att byta i tvättmaskinerna... sen om det inte regnar tänkte jag ta en promenad. Det är alltid skönt att koppla bort verkligheten för en stund, genom att lyssna på musik samtidigt som man går. Nåja.. det ger sig väl. :) För en gångs skulle kanske man skulle tänka på verkligheten och glädjas åt min framgång.. *hehe* Nåja.. jag är glad i varje fall, och det är det som räknas just nu. :)

uppryckning

Idag bestämde jag mig definitivt. Det ska bli ändring, och det börjar redan idag. Satte ett mål.. kanske är något högt, men definitivt inte omöjligt. Det ska bli en god början inför nästa år.
Det innebär att jag blir en planeringsmänniska, eller ja.. inom vissa områden i alla fall. Och jag hoppas att det verkligen kommer att gå vägen den här gången. Men håller jag strikt på allt och gör som jag planerar, kommer det nog att göra det tror jag.

Ska rensa ut här hemma någon dag. Känns som att jag har en massa "skräp" som bara tar upp plats någonstans. Funderar på att ha en gårdsloppis eller nåt liknande när jag väl är klar. Kan ju sälja saker som jag ändå inte vill ha, och det man inte får sålt är det ju bara att hiva sen.
Finns ju en baktanke med den här rensningen. Tids nog kommer jag ju flytta härifrån, och då är det dels mindre saker att bära och mindre saker som kommer att ockupera förråd, klädkamrar och så vidare. Ska dessutom två i princip fulla boenden slås ihop och bli ett gemensamt boende kan man inte ha hur mycket som helst heller.
Men den dagen, den sorgen. Ämnet har varit på tal i seriös tappning nu i alla fall... så det är bara att vänta och se nu då.. :)

Börjar för övrigt en ny kurs i morgon... där vi i princip bara ska lära oss lagar.. SoL och LSS.. jippie... not. Får hoppas att jag kan hålla mig vaken till alla lagparagrafer i alla fall. Har hört att det är viktiga lagar inom social omsorg. Menmen... det kunde vart värre. Två lagar kan man väl försöka lära sig utantill.. vore ju värre om man läste juridik och kunna hela lagboken. Visserligen läggs det väl till en del juridikkurser när programmet blir ett socionomprogram, men det är ju ett tag kvar tills dess. :)

Tidig morgon och "plumpad" i kort

Hmm... funderar på om det snart är fullmåne ute. Hade problem att sova i natt och vaknade übertidigt och var pigg för en gångs skull låg kvar i sängen en halvtimme ungefär och konstaterade att jag inte kunde somna om. Tänkte att jag skulle låta Johan sova ut på morgonen, så jag gick upp och klädde på mig och gick en promenad i stället. Blev lite fashinerad över att det stod folk vid busshållsplatsen klockan åtta på morgonen... en lördagsmorgon. Gick mot Vilsta och kände hur doften av nybakt bröd fortfarande fanns kvar i luften vid skogaholmsfabriken. Det doftar ju helt underbart alltså... fast ännu godare när de väl håller på och bakar naturligtvis. Fortsatte min vanliga runda och konstaterade att jag fortfarande får skoskav av mina promenadskor. Menmen... får väl sätta på ett plåster bara. Hade lånat med mig Johans mp3-spelare, då jag inte hittade min. Hmm... det var bra musik på den.. men ingen bra promenadmusik om jag säger så. Men det fick gå i vilket fall som helst. Passade på att handla frukost när jag ändå var ute. :)

Jag fick för en gångs skull väcka upp Johan i stället för vice versa. *hehe*

Var ute hos svärmor igår och det blev lite senare än tänkt tror jag. Vi satt och spelade kort i några timmar. Jag har ett vagt minne att jag brukade vara bra på plump... men inte mot de där profsen alltså.. Jisses.. Jag torskade och kom sist båda gångerna vi spelade. *s* Tur att man inte är en dålig förlorare i alla fall. Kom i alla fall fram till att nästa gång ska jag börja dricka något alkoholhaltigt lite innan vi börjar spela. Det gick mycket bättre för min del när jag och Johans mamma delade på starkvinsglöggen.. *hehe* Men det var riktigt trevligt i vilket fall som helst. Vi körde även någon skum form av skitgubbe.. snacka om att det är ett spel där det finns otaliga varianter av det i alla fall. Jag blev inte skitgubbe i alla fall, och det får jag väl vara glad för.. *hehe*

Ååååhh... de kommer visa bilder från nya Harry Potterfilmen på femmans Go C nu... Ska jag nog ta och koncentrera mig på det ett tag.. :)