En geishas dröm

Anja-san ;)Idag har jag äntligen piggnat till efter helgens bravader. Ett stycke nytt fyllehistoria för Anjas del har skapats.. för ovanlighetens skull.. ;)
I lördags var jag och Johan bjuden på fest till ett par klasskamrater. Eftersom att Johan legat sjuk hela veckan, kände han inte riktigt för att festa, så jag fick gå själv. Det var en maskeradfest och värdinnorna hade lottat om vad man skulle klä ut sig till. Jag fick äran att vara geisha... Det var lite synd att jag inte hade kvar mitt svarta hår, och peruken jag hade på halloween, försvann med min syster och hennes vän. Menmen.. jag fick vara en blond geisha i alla fall. Hade införskaffat nån kimonoliknande grej som klädsel, men läste sedan att det var tvunget att vara nått speciellt bälte till också.. var hittar man då en 3 - 4 meter lång tygbit i sidenmaterial? Jag hittade kreativitet och letade igenom mitt gardinförråd... och tro det eller ej, där fanns precis en sån jag letade efter. Den var visserligen dubbelt så tjock som den skulle vara, men det var ju bara att vika på mitten. Där hade jag klädseln klar i alla fall. Så när jag satt på mig klädseln och satt upp håret i en "geisha-tofs", och stuckit in pinnar i den, upptäckte jag till min fasa att jag inte hade något vitt smink, som jag hittills vart helt övertygad om att jag hade.

Nu fick verkligen fantasin visa vad den gick för... eftersom att jag inte använder överdrivet mycket smink generellt sett har jag inget puder eller vad man nu kan tänkas ha. Hittade i alla fall en vitliknande ögonskugga som jag fick ta i ansiktet. Hur bra det nu är på en skala låter jag vara osagt.. det fungerade i alla fall och det är det viktiga.. :)  När jag väl var klar, var jag i princip en timme sen, så jag packade ihop mitt dricka, tog på mig skorna och gick de 100 meter som krävdes för att komma dit. Blev rätt utglodd av några tjommar, och det kan jag ju förstå i och för sig.. hur ofta ser man någon se ut som en geisha i Sverige?

Jag kom tydligen först till festen i alla fall.. :) Inte dåligt det.. *hehe* Det var väldigt trevligt och kul där i vilket fall och när allt folk droppat in var vi väl ett 10-tal personer.
Bäst av allt var att jag inte kände av någon av de tre katter som också huserar i lägenheten, och det var himla skönt det. Visserligen hade jag tagit allergitablett, men det är ju inte alltid de hjälper som de ska. Så det var skönt.

Johan hade tydligen roligt åt mig när jag kom hem-ragglande vid ett-tiden i alla fall. Fick höra både det ena och det andra i söndags. Johan hade tydligen hört mig hela vägen upp i trappuppgången... och sen hade jag kläckt ur mig både den ena och den andra kommentaren tyligen. Själv har jag ingen aning.. kommer knappt ihåg någonting efter att jag hade kommit in genom dörren. Menmen... det får jag väl bjuda på. *hehe*

Igår mådde jag i alla fall som jag förtjänade. Konstaterade att jag druckit nästan en hel flaska.. och då var det ingen sju-nolla vi pratar om här... utan en liter. Så det är inte så himla konstigt att jag mådde Pekka igår. Men det var igår det.. idag mår jag bra igen, och måste dessvärre skaka fram lite kreativiitet igen... Åter igen är det dags för tenta, men uppgiften känns lite väl massiv... Menmen.. det är ju inget att göra åt, utan man får fint skriva och se glad ut.. skriver jag har jag ju en chans att få godkänt i alla fall... Skriver jag inte är det januari som gäller, och i början på januari kommer jag ändå ha en tenta att skriva i nästa kurs. Men det ger sig nog.. det löser sig alltid på något sätt. :)

Läggdags

(Mitt i natten.. runt 01.30)
jaha ja... Vad gör man när man inte är trött? Jag lägger mig I sängen och vilar kroppen samtidigt som jag har min handdator till hands. Kan ju då passa på att blogga lite, efterom att det var några dagar sedan sist. Ligger och känner mig ensam, trots att jag hör älsklingen i vardagsrummet och kollar på tv. Tycker synd om honom som är sjuk. Han har ju ändå varit relativt pigg idag mot vad han varit I helgen och igår. Hans hosta är det dock värre med... tror nästan att han ska hosta upp sina lungor och diverse annat som kan tänkas följa med på vägen. Det är riktigt jobbigt att höra hur han plågas emellanåt. Brukar ju själv också ha likadan hosta när jag är sjuk, så jag vet ju vad han går igenom. Ännu en sak vi är så fruktansvärt (o)lika på... Jobbigt värre är det I alla fall.

Annars har det inte hänt sådär överdrivet mycket. Var duktig hela helgen I form av både studier och matlagning. Eftersom att Johan blev sjuk blev det naturligtvis ingen resa till "storstan" för en mysig dag tillsammans med diverse aktiviteter... Får väl ta det någon annan helg antar jag. Idag var det seminarie I skolan... kunde lika gärna vara utan det egentlugen... men det var lika bra att gå dit och ha det gjort. På kvällen var det I vanlig ordning tv-n som gällde; bones, house, numbers och scrubs. Det sista var ju repriser för visso, men är ju kul att kolla på ändå. Manne ringde mitt i bones och var tvungen att spy lite galla. När hon pratat av sig ett tag kände hon att hon mådde bättre och antydde I samma mening att jag har en lugnande effekt på folk. Är ganska säker på att det är fler som håller med om detta... eller vad säger du Johan? "Är lite trött... ska nog ta och s..zzzzzzz". Men det är alltid trevligt att höra... visar ju på att folk känner sig trygga tillsammans med mig I alla fall.

Läste för övrigt att Harry Potter and the order of phoenix har biopremiär den 13 juli nästa år... Jag står först I biljettkön... ;) Kanske skulle göra ett nytt försök att läsa den boken igen nu då. Sällan har jag blivit så känslomässigt engagerad I skönlitteratur... jag har I alla fall inte upplevt att jag vart totalförbannad under tiden jag läst I alla fall. Hoppas bara att filmen blir bra... men vad man såg på aptitretaren så kommer nog även denna film vara väl värd att se. Nu ska jag nog göra ett försök till att sova I alla fall... Nattis ni som kan tänkas läsa min blogg.



Nu var det några timmar senare då. Lyckades inte posta inlägget i natt från handdatorn... menmen.. jag överlever nog ändå. :)

Kände mig fruktansvärt ensam i sängen i natt i alla fall... nästan helt tomt på halvan bredvid mig.. =/ Tomt och kallt. Älsklingen var ju inte allt för långt bort dock.. men ändå.. är man van att sova bredvid honom när han är hemma, så blir det ju väldigt tomt när det inte blir så.

Tog ett bad förut... Johan var så söt och fixade i ordning ett till mig. Det var nog behövligt kan jag säga.. att få lägga sig där i skummet och det varma vattnet och bara låta hjärnan gå på frigång och tänka. Massa tankar, minnen och funderingar susade förbi i huvudet på mig. Men det kändes fruktansvärt bra efteråt. Huvudet kändes klart och mitt humör förbättrades radikalt. Tänk vad så lite egentligen kan göra. :) Nu resten av kvällen borde jag egentligen sitta och förbereda min redovisning som jag ska ha på fredag. Stå och prata i 40 minuter... ve och fasa säger jag bara. Menmen.. funderar på att vara lite överambitiös och ha en presentation med mig. Kanske blir lättare att prata då? Det skadar ju aldrig att testa i alla fall. Visserligen är det "bara" fem personer + eventuella lärare man ska redovisa för, men ändå. Har man några av de värsta kritikerna i klassen i sin grupp, är det ändå inte så kul. Men jag får väl intala mig själv att det går bra.. trots allt. :)

Firarkväll

Woooohooooo!!!! Jag klarade min tenta, som jag var helt övertygad om att jag skulle misslyckas med. Skrev ju tentan på mindre än 12 timmar innan den skulle vara inlämnad. Skrev till och med ett mail till läraren om dispans för att lämna in den senare av diverse olika anledningar. Menmen... jag klarade den i vart fall. *glad* Och för att fira denna underbart härliga händelse blev det en flaska vin och Manne i telefonluren. Blev ett låååååångt telesamtal för den delen, hon med en flarra vin på sin sida och jag med min flaska. Det sjuka är ju att hon redan druckit tre glas av sitt vin när hon ringde mig, och då hade jag inte börjat... men min flaska var slut före hennes ändå. Nåja.. det finns ju en anledning till allting.. och det finns en jäkligt bra anledning till att ett av mina smeknamn är "svampen". *hehe* Det var ju tider det. *s*

Dagen började för övrigt väldigt trevligt.. en massa pussar klockan halv sex på morgonen när darlingen skulle åka iväg. Inte för att det hade någon väckningseffekt eller nåt på mig, men pussar är alltid trevligt. Jag sov vidare i god ro några timmar till. Var så härligt så. *hehe*

Sitter och kollar på helt hysteriskt. Fasiken vad sjuka de är alltså. *hehehe* Kanske skulle ta och låna serien av syster min eller nåt.
Var ju bara tvungen att blogga av mig och kommentera att jag faktiskt klarade den där tentan... så ingenting släpar för denna dam i alla fall. *gladare*
Kanske skulle vara skönt att krypa under täcket nu. Lär ju inte ha några problem att sova i natt i alla fall. Vinet lär göra sitt tror jag. Igår däremot hörde man grannens bio-system rätt sent på kvällen. Johan sov ju som en stock medans jag låg och lyssnade på hur det vrooooooooom-ade på andra sidan väggen. *s* Man kan ju då börja fundera över hur grannen hemma hos mig brukar ha det när mitt system sätter igång... visserligen brukar jag inte ha högt på när det är på kvällen.. men ändå.. :) Fundera kan man ju göra ändå.. :)

Tjacka lakrits!

Fasiken vad beroendeframkallande det är. Man bara proppar i sig till slut. De där lakritspastillerna slinker ner ganska lätt. Man får ju ha dem för sig själv i alla fall. De är ju så roliga också.. man tuggar och tuggar och tuggar... och försöker man svälja dem för tidigt fastnar de i halsen.. då är det bara att harkla sig lite och tugga 4 gånger till, sen slinker de ner så fint så. Pratade med Manne om detta för ett tag sedan, och båda var rörande överens om att det stämde. Rätt sjukt egentligen.
Kom ju att tänka på den där knas-sommaren när det var baseboll som gällde också... Vi stod på maxi och dummade oss bland godiset, när vi fick syn på nån lakritssort där det skulle föreställa invandrare på påsen. Den ena invandraren sa till den andra: Tjacka lakrits! Och den andra svarade: Nej, vill ha alla själv! *hehehe* känns lite som det är jag.. I alla fall... när vi väl skulle betala vad det nu var vi handlade dök ju de inlånade amerikanerna, Tom och Jake upp och började prata med oss... och efter en stund bara jag och Manne får världens psykbryt och nästan ligger ner och garvar åt den där jäkla lakritsen. Det var två mycket förvånade amerikanare som stod bakom oss i kön sen kan jag säga. *hehe* Men det är roligt att tänka tillbaka på.

Har haft skola idag. Föreläsning om konflikter och sånt. Väldigt intressant. Har fått mer kött på benen för min egna personliga utveckling, och det är inte dåligt det. Jag är ju väl medveten om mina "fel" och "brister" och då är det ju lättare att jobba med dem.


Usch vad trött jag är. Kanske skulle ta och krypa ner under täcket snart... Ska ju visst till skolan i morrn förmiddag med.. Arbeta lite med grupparbetet som ska redovisas i tvärgrupper nästa vecka. Fast det känns som att vi är relativt klara ändå.. men det kan ju ändå vara bra att gå igenom så att vi är överens om vad vi ska berätta och sånt. Men det blir säkert fina fisken när det väl är dags.

Sängen lockar ganska mycket nu i vilket fall... Lägga sig på det svala lakarnet och ligga och krama om Johans kuddar och täcke och hoppas att det fortfarande finns dofter kvar från honom där. Får ju sova bredvid honom i morgon kväll i alla fall... och naturligtvis till helgen som vanligt. Men det kan ju vara lite ensamt på vardagarna när man får hela, stora sängen helt för sig själv.
Nåja... nattinatti!


Min helg

Har faktiskt haft en riktigt lugn och skön helg... till skillnad från förra helgen, då jag hade halloweenfest här hemma. Det var ju en riktigt trevlig fest i alla fall,  där några var utklädda och andra kom som sig själva. Nåväl... i helgen som precis passerat tog jag och Johan det bara lugnt i princip... eller.. JAG tog det lugnt... han fick ju faktiskt jobba i några timmar åt sin farsa.. *hehe*

Var ute och käkade på Akropolis igår, med Johan, hans far och dennes sambo. Var riktigt trevligt. De har ju så otroligt god mat, så till slut är det ju bara okynnesätande. Men det kan jag allt unna mig emellanåt. Har ju bara mig själv att skylla sen när jag måste kuta till toaletten för att min mage säger ifrån. Men som sagt.. det är smällar jag gärna tar emellanåt.

Apperopå ingenting har jag fått "köpstopp" fram till jul. Visserligen hade jag väl inga direkta inköp planerat för egen del ändå, så det gör inte så mycket då. Har för en gångs skull vart riktigt ambitiös när det gäller att införskaffa julklappar. Som läget ser ut just nu, har jag två julklappar kvar att införskaffa, där jag dessutom vet vad jag ska köpa när pengar infinner sig, och det har nog aldrig hänt i min 25-åriga histora faktiskt. Brukar springa runt på stan som en nackad höna den 22-23 december och leta julklappar till alla jag ska köpa till. Men så blir inte fallet i år alltså. Kruxet blir ju sen lite närmare jul när frågorna om vad jag önskar mig börjar dimpa in lite smått. Är urkass på att önska mig saker.. får nog ta och skylla det på min mor, som gett mig uppfostran att man ska vara glad för det man får. Menmen... det ger sig nog i år med misstänker jag.

Jag funderar på om jag skulle ta mig in till stan och gå och träna en sväng. Eller så struntar jag i det idag, tränar ett "hemmapass" och går till gymmet i morgon efter skolan. Så får det nog bli... då kan jag fixa lite här hemma och sedan plugga lite.

Jag håller föröverigt på att försöka förbättra mitt skrivspråk. Inte för att det har någon större sexuell  betydelse på internet, där det allt som oftast ändå används en massa förkortningar och så vidare, men det uppskattas inte i skolmiljön när det är tentadags om man använder sig av talspråk som är nerskrivet på papper. Det är ju tur att jag inte skriver på dialekt i alla fall. Skulle nog vara lite väl svårt att fatta, även för mig, emellanåt. *hehe*
Nåja.. sätter p här för idag och återkommer förhoppningsvis i morgon igen. :)

Insomnia

Hade svårigheter med att sova i natt... förstår inte varför. Det är inte den tiden på månaden. Fullmånen har redan varit och är ju nu på väg in i halvmåne igen. Så nu borde jag inte ha problem med att sova. Efter att ha legat och vänt och vridit på mig i sängen i två timmar flyttade jag ut till vardagsrummet, och soffan, där jag till slut somnade och sov i några timmar. Vaknade till av att en av soffknapparna var på väg att lämna ett allt för djupt avtryck i ena skinkan. Inte så skönt direkt, så efter det gjorde jag ett nytt försök att sova i sängen.. och den här gången gick det visst bra. Eller sådär i alla fall... vaknade fortfarande trött i hela kroppen. Får väl ringa några samtal sen och se så att det inte hänt nåt...

Haft en "ledig" dag idag.. eller om man ska vara petig. En dag med hemma-studier. I mitt fall en vara-hemma-och-ta-det-lugnt-dag alltså. :) Sitter här och väntar på att min andra hälft ska komma hem.. och när man talar om trollen så sätter de nyckeln i låset. :) Inte så tokigt det... har man någon att pussa på igen. :D

Kanske skulle fixa i ordning lite mat till oss nu då. Börjar bli dags för det säger min mage. Får väl se om jag fortsätter den här bloggen sen, eller om det blir något nytt någon annan dag. :)

Febrigt värre

Tja.. då har jag också blivit medlem på en blogg.. och ja.. jag vet hur sånt där funkar.. ;) Är ju lite haj på sidor och utrymmen på internet i alla fall...

Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att få bukt med något så "enkelt" som feber. Har hört nånstans för ett bra tag sedan att om man har feber i mer än tre dagar ska man söka vård för det. Men när en person haft feber i över en månad, ligger på sjukhus och personalen ändå inte får någon bukt med det, är det enligt min åsikt något som är allvarligt fel.

En finne tycks dessutom vara mer "känslig" för feber... (i alla fall alla jag känner). Kan ju bara relatera till mig själv som har en normaltemperatur på 36.0 - 36.4. Har jag 37,8, som i vanliga fall klassas för feber, är jag jättesjuk. Kan ju då bara tänka mig hur det är att ligga med över 38.5 i en månads tid. Fast å andra sidan är det inget som gått riktigt "rätt" under den här månaden... Skulle man sammanställa mina rapporter jag fått över telefon, skulle det mer likna ett avsnitt ur tv-serien House, än hur verkligheten faktiskt ser ut.

Hoppas i alla fall att det ordnar sig till det bästa. Det tar på krafterna att gå och ha en magkänsla som skapar oro i hela kroppen.
Menmen... får väl sätta på mantrat med Timbuktu... Det löser sig...