Slutet på tentan

Jag har träningsvärk... i min ena skinka. Hur normalt det nu är att ha det bara på ena sidan... det är ju en bra fråga. Menmen... det är ju bevis på att jag jobbat. Fast då kan man ju ställa sig frågan om min ena skinka är mer vältränad än den andra. Det tål att funderas över. Får väl klämma lite och se i värsta fall.. *hehe*

Känner mig riktigt ambitiös. har skrivit tenta i några dagar nu... och nu ser jag äntligen mållinjen. Nu ska jag bara babbla lite i en diskussion och sedan kan jag lämna in den i morgon. Rätt gött det må jag säga. :) Det har varit en kämpig tenta,  mycket eftersom att jag inte haft det minsta motivation att sitta med den. Men det ser fint ut... Men det är väl som Johan sa förut. jag har siktet inställt på det jag vill, och gör allt för att komma dit. Kan ju hoppas att det är så också. :)

I morgon har jag en del att göra, så det vore ju rätt gött att få klart på diskussionen nu. Jag ska inhandla nästa kurs kurslitteratur, tänkte inhandla ett par byxor, lämna in tentan, packa väska, eventuellt packa grejor åt Johan, förmodligen ta tåget till Örebro och möta upp Johan där. Ska bli trevligt att träffa folket i Skövde. Lär väl inte bli på ett bra tag nu känns det som. Har en hel del annat att se fram emot. Ska till Malmö i mitten på april och när jag kommer hem därifrån börjar min utbildning på 14 dagar. Ska bli intressant. Måste fixa till Bertil innan dess också.. är inte så bra om lyset inte fungerar som det ska när det kan bli så att man får cykla hem efter mörkrets inbrott. 1,5 mil är rätt långt att cykla i mörker. :) Men det ger sig det med.

Fasen vad jag gillar låten Tokyo, med Danny. Härligt gung plus att jag längtar dit jag med. Blir nog en otrolig upplevelse i alla fall. Måste väl skriva mitt personliga brev och upprätta min kontakt med personen där borta. Kan ju vara bra, så jag får svar på mina viktiga frågor. ;)

Nähä.. om jag skulle skriva min diskussion nu då... börja på den i alla fall... kan ju försöka ta mig upp runt åtta i morgon också. Tvinga mig upp ur sängen när klockan ringer.. *hehe* de ger sig.

sociala helgen?

Lite ovanlig känsla den här helgen. Eller känsla och känsla...  Situation kanske är bättre att säga. Vi är sociala den här helgen.
Åkte ut till Johans släktingar igår. Skulle bara lämna lite varor och sedan åka hem igen. Ja, men tjenare eller... halv tolv kom vi därifrån, och vi åkte strax efter fyra nån gång. Var hungrig som en gnu efter det. *hehe* Men visst var det trevligt. Fick äta sig mätt på en massa skumma "kakor" hos släkten... sotluckor eller nåt i den stilen hette de... inte ett dugg hälsosamma saker, men riktigt goda. Lite nya idéer vad man kan göra med sockerkakssmet.. *hehe* Vi blev bjudna dit ut igen till studenten... och då var vi garanterade mat i alla fall.. *hehe* trevligt det. :)

Idag.. snart... om 40 minuter ska vi vara hos Johans mamma, och käka lite och spela kort. Hmm... kan ju hoppas att jag har bättre tur idag än vad jag hade sist vi spelade. *s* Kan ju bli trevligt i alla fall.

I morrn måste jag sätta mig och börja med min tenta. Kan ju vara rätt skönt att ha den inlämnad innan vi åker till Skövde på lördag. :) Kan sitta med tentan en stund i alla fall.. hade väl tänkt att gå på bio i morgon... Ghostrider verkar rätt bra faktiskt... och Johan ville gärna se den. Så det blir nog trevligt.

Som sagt.. åker till Skövde nästa helg. Ska bli trevligt att träffa folket igen. Är ju lite ovanligt... att vi (jag o Johan) är sociala två helger i rad... men det är ju trevligt.. *hehe* Nähä... om jag skulle göra mig i ordning för att åka över till svärmor nu då kanske?!

Let the dreams come true!

I AM GOING!!!

Skrönan att om det kliar i vänster handflata, kommer man att få pengar, stämmer verkligen in på mig. Sa till Johan i helgen att det kliade så fruktansvärt i min handflata, och att jag förmodligen kommer att bli jätterik då. Idag, låg det där i brevlådan, tillsammans med pensionskuvertet... jag trodde först att det var en bekräftelse på att de fått in min ansökan... men icke! Det var resultatet av det hela. Skakade som ett asplöv när jag öppnade kuvertet och skakade som ett envist asplöv i stormväder när jag såg vad det stod.... Gör som hipphipp och hejar fram det hela... 2:an kom, 5:an kom, 0:an kom, 0:an kom, 0:an kom... pengarna kommer så småningom!!  Fullt på kontot, fullt på kontot! ;)

FAN VAD GÖTT!!! Hälften av kostnaderna är täckta nu i och med det andra stipendiet också... visserligen ska jag ju söka i alla fall ett till på skolan.. :) Men ändå... det känns inte längre som en avlägsen dröm, utan nu ser man hur det faktiskt formaterar sig till verklighet.

jag är så fruktansvärt glad, att jag inte kan beskriva i ord, hur mycket jag än skulle vilja och försökte.

Nu måste jag i alla fall ner i tvättstugan... har bestämt mig för att tvätta madrasserna... kan vara dags för det nu.. *hehe* Läste att bäddmadrasser ska tvättas typ 6 gånger årligen... och överdragen 6 - 12 ggr årligen... börjar med överdragen då... :) Får vi se hur det går... de kanske krymper i tvätten.. *hehe* vad vet jag? Just nu bryr jag mig inte sådär överdrivet mycket ändå. Jag är för glad för det.. *hehehe*

Har dessutom bara en låt på hjärnan... Let the dreams come true... men undrar vilka som gjorde den?! Får väl leta reda på den skivan sen när jag är tillbaka från tvättstugan... :)

Att glida på en räkmacka

Hade en god vän här nere i Eskilstuna för ett par veckor sedan, och vi diskuterade hur våra liv såg ut nu. Då satt jag och sa att jag hade världens flyt-period just nu och att det kändes som att jag bara gled igenom allt i livet, utan allt för mycket ansträngning,  för tillfället. Skolan går fint, kärleken flödar, bettina är såld, ja... you name it.

Ungefär 1½ vecka senare (läs i torsdags) satt jag på mitt livs första arbetsintervju. Fick skjuts dit av svärfar. Väl där var det en himla procedur innan jag fick passera grindarna. Man skulle lägga leget på lådan och det ena med det tredje... väl innanför de första grindarna skulle man avlägsna en massa grejor och köra väskan genom röntgen... Kändes nästan som att jag skulle åka utomlands. *hehe* I alla fall... intervjun var uppdelad i två delar, den första med chefen, och den andra med fackombudet. Under den första delen blev jag meddelad om vad tjänsten innebär och att de skulle göra en sökning i något register om jag gjort något brottsligt... förmodligen hittade de väl alla mina parkeringsböter (som alla är betalda) och min natt i fyllecell... men inget mer allvarligt. Del två i intervjun kändes nästan mer som ett samtal. Misstänker att fack-snubben läst mitt personliga brev, eftersom att han när jag talade om mitt namn, drog kopplingen till Anja Pärsson. Jag fick frågan av honom om jag glidit in på det jobbet. Just i den stunden måste jag haft hjärnstillestånd eller något i den stilen, för jag kom inte på någon situation i livet då jag glidit på en räkmacka...

Nu, några dagar senare har jag kommit på massor av stunder då jag glidit omkring utan större problem... bland annat mitt förra jobb var sådant. Fick ju jobb direkt efter skolan... utan arbetsintervju eller något i den stilen. Chefen på stället hörde av sig idag... jag menar.. två arbetsdagar efter intervjun (han ringde redan i fredags egentligen, men då hade jag inget ljud på mobilen, och jag vågade inte ringa upp ifall det var dåliga nyheter på), meddelas att de var intresserade av mig om jag fortfarande ville ha jobbet. KLART JAG VILL... hallå?!  Här kommer den där räkmackan igen då... efter att ha varit så fruktansvärt nervös inför intervjun, kändes det ju direkt efteråt att det gått bra, och det kändes ganska hoppfullt för min del att jag hade sommarjobb. Det var ju inte allt för ansträngande att göra intervjun direkt... tvärt emot hur jag trodde det skulle vara.

Nu måste jag bara börja träna ordentligt då... så jag är i form för min kommande sommar... och för den delen... min introduktionsutbildning på två veckor... Men det löser sig på något sätt... det gör det ju alltid. =D Jag kan ju bara hoppas att flytet fortsätter i resten av livet också. ;)

Våren är här..

Nu är våren här... [paw rick-titt]. Märkte att de har sopat bort det mesta av gruset på gång och cykelbanorna. Kanske går lite lättare att cykla än vad det gjorde i morses när jag skulle till skolan. Vågade ju inte göra tvära inbromsningar direkt.. :) Men det var rätt gött att rasta gamla Bertil igen. Måste nästan vara rekord. Kan inte minnas att jag cyklat den 13 mars någonsin. Men det är ju kul.. kan jag ju träna inför det eventuella sommarjobbet. *hehehe* 3 mil per dag är väl inget.. *hehe*

Funderar på om jag ska ta coh gå ut och köpa mig en glass och sätta mig vid ån en stund. Det är ju faktiskt underbart väder ute. Måste ju ändå hämta cykeln vid skolan innan jag far vidare till parken zoo. Infomöte i 1½ timme. Kunde ju tillbringa eftermiddagen på en tisdag på bättre sätt, men det får gå... Jag har så mycket annat att vara glad över... :) Exempelvis är vi klara med grupparbetet, jag klarade senaste tentan, det är våååår ute. Äsch.. strunt samma... känner att det blir lite för puttinuttigt snart. ;)

Kanske blir att fira med lite vin ikväll igen.. ;) Måste ju uppmuntra mina framgångar och framsteg.. *hehehe* Har ju inget för mig i morgon ändå ju, så då kan jag ju lika gärna passa på. :)  Sen hörde jag att det blir fest i slutet på mars. :) Ser ut som att jag och Johan kommer också... efter att vi vart på dopet för Gustav. :)

Nähä.. om jag skulle gå ner på stan igen. Glass är ju gott.. :)

Lugn helg!

Den här helgen har vart och lär väl fortsätta vara ganska lugn. Tycks ha fått fason på mina sovvanor den här veckan... lagt mig innan tolv och gått upp runt åtta varje dag... till och med idag.. Lite annorlunda måste jag säga. :) Kan ju hoppas att det är bestående förändringar. Känns lite som att jag börjat få ett "liv" igen.

Melodifestivalen har precis avslutats... rätt låt vann i år måste jag säga... Men för en gångs skull var många låtar riktigt bra. Kanske är så illa att jag måste införskaffa skivan... för det var ju en del bra låtar även i kvalomgångarna.

Hmm... Matrix på tv nu.. Kan man ju kolla på för omväxlings skull. var ett bra tag sedan måste jag säga.

Just det.. hade ju tänkt att ha fest i slutet på mars... men det blir nog inte så.. Känns som att jag och vi har alldeles för mycket att pyssla med just nu. Får väl ta det framåt maj eller nåt... Det ger sig nog det med. :) Bara så ingen gråter floder, för att det inte blir fest nu den närmaste tiden.. *hehehe*

I morgon blir det lite att fixa med. Måste nog plugga lite.. man förstår ju varför företag inom omsorgen inte använder sig av ICF, trots att de ska det... den är rätt mastig att gå igenom. Jag menar... 13 sidor för att "sätta en diagnos" eller vad man ska kalla det... komma underfund med vad personen i fråga är för en person, behöver hjälp med och vad denne klarar själv. Allt ska dessutom vara efter personen själv. I alla fall... jag får väl sitta med att försöka "analysera" vårt intervjuoffer utifrån ICF i morgon. Sen tänkte jag dessutom vara så ambitiös och anmäla mig till vårruset i västerås. Nån tjej/kvinna som känner för att gå/jogga de 5 kilometrarna tillsammans med mig? Kan ju höra av dig snarast i så fall.. ;) Det känns som att jag i och med den manifestationen får ett syfte med min träning. Och det är ju faktiskt rätt skoj.
I nästa vecka händer en hel del då med... skola måndag.. möte tisdag, på parken zoo.. någonstans...  onsdag lugnt än så länge... torsdag.. intervju, skola.. hmm.. hade för mig att det var nåt mer då, men det kanske det inte var.. Ahja.. strunt samma..

NÄhä.. om jag skulle göra något annat nu kanske... ledsnade på att spela dataspel för tillfället... Ska väl hämta lite vatten i alla fall... känner mig törstig.. :)

Min typ av blomma

Åh, fasen vad jag garvade igår när jag såg nyheten. Kolla in länken så får du se: http://www.coolstuff.se/p721/DinosaurPlant.html
Det är helt klart en blomma för mig... Den dör inte om man inte vattnar den, utan rullar bara ihop sig. Den klarar sig dessutom i 50 år utan vatten.. *hehe* Så det är inte så tokigt.. Man kanske skulle ta och beställa hem några stycken. Är ju ganska tomt på växter i mitt hem. Det är ju aldrig fel med extra syremaskiner. :) När det väl finns en växt som är perfekt för slarvern jag, så borde man ju passa på. Eller så får jag påpeka för Johan att han kan vara lite romantisk och köpa blommor till mig.. *fniss*

Sedan är jag ju lite grinig för att jag missade månförmörkelsen igår. Dålig stil att det var molnigt när jag ville titta ut ju. :P

Vad mer då... jo.. jag har fått nya grannar... så nu har jag nån som går på mitt huvud. Det var rätt länge sedan jag hade det sist... måste nog vart när jag bodde på Lagläsaren... Verkar dessutom vara en ganska högljudd familj... de flyttade in i fredags eller nåt sånt och jag har redan hört världens gorm från dem... Nåja.. jag ska väl förhoppningsvis inte bo kvar där i all evighet i vilket fall... men ändå. Det ger sig nog det med... som allt annat.


I morrn är det skola igen då.. ska göra en intervju med en kvinna som har en traumatiskt förvärvad hjärnskada. Kan nog bli intressant. Om jag känner mig lite mer allert i alla fall.. känner jag mig som jag gjort i helgen kan jag lika gärna strunta i att följa med... men jag misstänker att jag måste det ändå. Är visst jag som får stå för tekniken i gruppen... bärbar dator, inspelare vid intervjuer... osv. Men det är ju kul... att man duger till något. *hehehe*


Hmm... jag är hungrig känner jag... :-/ Kanske skulle fixa till lite käk... eller be Johan.. vilket som.. *flina*