gott nytt år!

Klockan är 06:00 den 1:a januari 2008... jag har precis kommit hem. I sverige är det fortfarande 2007.  Jag har haft en superkväll med jäkligt mycket folk, svenskar, gott dricka och tafsande fransmän... det räcker för mig känns det som... Nu ska jag sova, och inte röra en fena under hela dagen....
God natt på er.. och ett gott nytt år på er! När ni skålar in tolv-slaget sover jag som en stock... förhoppningsvis. :)

Go' jul!!

Igår hade jag min debut.. eller ja... som det ser ut just nu så var det i förrgår då. Jag blev utstyrslad mer eller mindre mot min vilja till en stjärn...tös?! Vet inte riktigt vad stjärngosse heter när det är en kvinnlig version. Men stjärntös blir nog fint det. Vi skulle på julfest på ett boende och då skulle vi ha ett luciauppträdande. Jag hade inte tänkte vara med i luciatåget, men jag hade inte så mycket val. En kille gav mig ett lucianattlinne som hans farmor hade sytt, och vem kan säga nej då? Inte jag i alla fall... Det var ju lite tajt och det sprack i ena sömmen, men jag fick på mig det till slut i alla fall. Får på mig den hemmagjorda struten också. Pethra kläcker ut sig något totalt opassande som resulterar i värsta skrattanfallet. Kan ju tillägga att jag är måttligt kissnödig vid det här tillfället, så det är bara att knipa med benen så det inte händer någon olycka. Hann inte gå på toa heller innan det var dags för uppträdande. Nu hör ju till saken att jag är väldigt lång... och med strut är jag ännu längre... och på det boendet vi är på är det nedsänkningar i taket med jämna mellanrum. Jag hoppas att jag ska klara mig utan missöden, men oj så fel jag hade. Hann knappt komma ut från omklädningsrummet innan jag slår i taket med struten... coh så fortsätter det på varenda nedsänkning. När vi kommit fram dit de gamla sitter slår jag i struten ordentligt, och jag hör hur han som går bakom mig börjar asgarva, och i och med detta börjar de gamla som sitter närmast att asgarva, och då kan ju inte jag hålla mig heller, utan jag börjar också asgarva... så det var inte så mycket mer sjungit på luciasången dårå. När uppträdandet var klart tänkte jag att jag skulle försöka ducka vid nedsänkningarna, men det gick inte så bra. Ungefär där de gamla hade börjat asgarva, slog jag i struten igen, och den här gången kände jag hur den plattades till på mitt huvud.. så det blev naturligtvis en del fniss igen. Menmen.. får väl bjuda på det då.

Just nu sitter jag och lyssnar på Lars Vegas Trio. Känns som att det börjar bli en tradition att sitta och lyssna på dem i sin ensamhet. hoppas inte det är en tradition som håller i sig dock. Räcker med två år i rad faktiskt. Är ju trevligare att fira tillsammans med personer. Det har jag ju faktiskt gjort idag dock. Var på julfest hos Maihama club och när denna var slut fortsatte vi hem till Pethra för att fira svensk julafton. Det var en mycket lyckad kväll med mycket gott att äta och oerhört trevligt sällskap.
Har lovat att gå ut i morgon också. Lär komma till praktiken lite bakis på onsdag, men wtf... det är sista veckan, så det får de stå ut med i så fall. Kanske skulle ta med tandborste och tandkräm ifall om att det blir senare än väntat.. nåja.. det ger sig nog. :)

Fick så söta julklappar också... en liten börs till min kimono, en söt lejonfigur och en bärkasse från nightmare before christmasfilmen. Jättegulligt. Nu måste jag ju nästan införskaffa ett sånt där fint brett band till min kimono också, så den blir lite mer inlevelserik. :)

Hmm... nu är klockan snart två, så jag tror det är dags att gå och slafa snart. Tur att man har sovmorgon i morgon. hade nog inte orkat gå upp annars.
Men tack alla för en jättetrevlig julafton, och tack Åsa för det fina julkortet. Det kom fram idag, julafton. =D
Star...girl

Äntligen!

Dan före dan före dopparedan... Det är det idag det.
Har haft en sån där seg städa och tvätta dag idag. Inte så kul, men tyvärr ett ganska nödvändigt ont. Vädret ute har vart ganska molnigt, så det har ju inte gjort sådär jättemycket ändå.

Åh.. äntligen hittade jag tillbaka värmen på klimatanläggningen här. Råkade i min iver fippla bort den för en stund sedan, så det var iskallt i rummet, och det känns inte som att isande kyla är rätt just nu, varken för mig själv och min ihängande förkylning eller för mina dyngesura kläder. Men nu sprutar det ut värme igen. Skönt det...
Det kan jag känna att jag saknar faktiskt... Tvätta kläder i VARMT vatten. Känns inte som att de blir så särskillt rena just nu, då temperaturen på vattnet är kallt. Får påminna gubben sen att boka in en tvättid för oss. Det kan nog behövas när vi kommer hem tror jag.

Shoppade lite julklappar igår. Flickan som förut var lättast att köpa till, blev på något underligt vänster svårast att köpa till i slutändan. Men jag hittade något tillslut i alla fall... får väl se dock om det uppskattas. Nåja.. det ger sig nog. Höll på att krocka med tomten igår också... stod och väntade på ett tåg hem och står och läser lite på en skylt, och vänder mig om lite för snabbt. Där en halvmeter ifrån mig kommer en tomte gående... röda byxor, röd tomterock, vitt långt skägg och den röda luvan. Svarta kängor också.. det glömde jag ju nästan. Dock ingen julklappssäck, så jag misstänker att han bara var ute och pejlade läget. ;)

Pratade precis med mamma en sväng. Den enda personen jag vågar ringa innan klockan är nio på morgonen.. *hehe* Mycket riktigt hade de vart uppe en bra stund.
Nähä... om jag skulle ta och fortsätta städa en stund nu då... nu när jag fått både prata av mig och skriva av mig lite grann. :)

Planering....

Usch... har suttit och försökt göra en noggrann planering över de kommande veckorna... det verkar som att jag fortfarande inte är någon planeringsmänniska. Dock känns det som en nödvändighet för att kunna få ut så mycket som möjligt av dagarna när Johan kommer. Ett par saker är helt säkra att vi ska göra i alla fall, bland annat åka till Kyoto. Var ute i senaste laget egentligen för att kunna boka hotellrum, men jag lyckades hitta ett i alla fall... till ganska hyfsad penning. Men det är bara att konstatera... Resan till Kyoto kommer att kosta pengar... Men det är väl en smäll man får ta antar jag. Slet jag som ett odjur i somras och sparade pengar som en riktig girigbuk, ska jag ha lite lön för "besväret" också. På kontot gör ju pengarna ingen nytta... eller jo.... egentligen gör de ju det, för en reserv är ju aldrig fel, men man ska leva i nuet också. nåja... det ger sig väl det med.

Vek precis en trana av ett reklampapper. Efter lite klurande och trixande kom jag fram till att jag fortfarande kom ihåg hur man gjorde..

Var till Rikkyo-universitetet idag på eftermiddagen. Det var ett stort universitet med ca 150.000 studenter... lite skillnad mot de ca 15.000 som går på mälardalen... *hehehe* Men det var en vacker skola. Lite "harry potter känsla" över det hela, det vill säga byggnaderna var uppbyggda på ett sätt som påminde ganska mycket om england. Men det var en intressant tripp, då vi också fick vara med vid ett seminarium några sociologistudenter skulle ha. Vi fick också en gåva från professorn de hade; en bok som ska komma ut nästa år, vilken är ett samarbete mellan olika forskare, bland annat en av våra lärare. Så det var lite kul faktiskt. :)

Igår var det dessutom fest på kvällen. En liten get-together med anställda, vi studenter och professorn som vi träffade idag också. Var en mycket trevlig tillställning. Dock påfrestade den på min redan arma stäma, så idag har jag knappt haft någon röst över huvud taget... lite trist, men så är det med förkylningar som vägrar ge med sig...

Lååång promenad + disney sea

atlasatlasunder the seaunder the sea... arabiska nattarabiska stadensolnedgångsolnedgång


Då har man ätit lite frukost då... en skål med ris. Det var gott med lite i magen faktiskt.
Igår var det lördag igen... mitten på december dessutom. Här hade vi strålande solsken, så jag tänkte att jag skulle ta en liten promenad till ett ställe här i Urayasu där man faktiskt kan se Fuji-berget. Blev varse om det dagen innan, då vi skulle hämta upp lite folk till dagverksamheten. Så med gott mod knallade jag genom hela Urayasu i princip för att kunna ta lite bilder även härifrån. när jag kommer till bron, där man har bäst utsikt över Fuji, blev besvikelsen total. Även fast det var klart väder här, var det nog ganska molnigt där borta, för man såg inte ett skvatt. Man kunde inte ens ana att det låg berg borta i horisonten. Besviken fortsatte jag att promenera, med Maihama stationen som mål, för att ta mig vidare i mina dagsplaner... vilket var att åka till den konstgjorda ön Odaiba, i Tokyo.

Planerna blev dock inte riktigt som jag tänkt mig... jag gick längst med en strandpromenad, om man nu kan kalla det så med höga vallar längst med havet. Jag struntade i att gå över gatan till stationen, så jag fortsatte ner mot hotellkomplexen vid disneyland, där jag och Johan faktiskt ska bo under några dagars tid sen. Ja... vad ska man säga om det då... det var inga små pluttehotell inte... utan det var enorma byggnader. Hilton, där vi ska bo, var störst tror jag. Det var verkligen superenormt till storleken. Kan ju hoppas man får ett rum med havsutsikt bara. Men det ger sig nog det med. :)

Jag fortsatte att promenera runt disneyområdet, och trodde inte att det skulle vara så stort som det faktiskt var. Tänkte att när jag ändå gått så här långt och är i området, så kan jag ju lika gärna ta och gå in på disney sea också. Sagt och gjort, jag låste in väskan i ett skåp och knatade in i parken. Det första som mötte en var en stor jordglobsfontän.
Rent spontant sådär kan jag väl säga att jag föredrar nog disney sea framför disneyland. Då den parken gestikulerade mer av mina personliga favoriter i disneyväg; alladin och den lilla sjöjungfrun, var det helt underbart att gå omkring i den arabiska staden från alladin och under ytan i havsstaden.

Jag vet inte om det är synd eller bra att jag inte har några barn. Det finns ju så mycket fint och sött att köpa till barn i affärerna där inne. Själv blir jag ju som ett barn på nytt, men det kanske inte är lika roligt för mig att ha leksaker och annat till de mindre barnen. Hade jag haft kottar hade de nog blivit fruktansvärt bortskämda inne på ett sådant ställe i alla fall... det är nog bara att konstatera.
Blev lite handlat till mig i alla fall.. :) Så lite souvenirer blir det. Måste nog skicka hem en del grejor tror jag... kan bli lite jobbigt att kånka på annars när jag ska hem. Men det ger sig det också.

Nu tänkte jag väl att jag skulle försöka klä på mig och ge mig ut på nya äventyr, trots att mina ben fortfarande ömmar från gårdagen... jag gick ju en del på dagen... och som om inte det skulle räcka, gick jag hem på kvällen också. Det var dock inte lika långt, eftersom att jag inte behövde gå runt hela området igen.
Nähä.. då ska vi se vad det blir för något idag då... får återkomma med det, om det blev nåt kul.

Sverige är populärt?!

-Finally I can relax... I didn't miss the Swedish bazaar, sa kvinnan på klingande amerikanska när vi kom ut från Svenska ambassaden. Jag hade precis vart och sett barnens luciatåg på svenska ambassaden och pustade efter luft utanför entrén när det var slut.
När jag kom till svenska ambassaden vid 11-tiden, efter en välbehövlig frukost på ett fik i närheten, var det redan fullt med folk utanför och det var en lång kö för att komma in. När man väl blev insläppt var det ju ingen panik, alla på en gång-syndromet, så då fick man stå i kö ännu en gång. Att sedan försöka se vad som fanns på borden, var ju bara att glömma... med en förkylning i kroppen dessutom var det sista jag ville, att trängas med mängder av människor.

Men det verkade vara en lyckad basar i alla fall... mycket folk som trängdes för att köpa de "exklusiva" svenska varorna eller prova på en svensk "jultallrik". Själv köpte jag bara ett par lotter och tittade på människorna i min omgivning. När klockan slog 12 var det dags att sätta sig i den aulaliknande salen och vänta på luciatåget. De släckte ner lyset och så hörde man hur de började sjunga i korridoren och sedan kom de in i aulan. Eftersom salen inte är sådär jättestor, trodde jag inte att de skulle vara så många... men snacka om att jag misstagit mig. Det bara vällde in ungar och det var på gränsen att alla fick plats. Men de var så fina så. 

Jag fortsatte min söndag med att åka till ett shinto-tempel i jakten på shinto-statyer. Detta var ett tempel dit par tydligen åkte för att få välsignelse för att få friska barn och fertilitet och sånt där. Kommersiellt ja... statyer... NEJ!!! Fanns mest en massa leksaker på detta ställe till salu. Besviken tog jag pendeltåget hemåt, men åkte några stationer längre och gick och käkade köttbullar och potatis på Ikea.

På vägen hem från praktiken igår fick jag mig en liten tankeställare... hur flörtar egentligen japanska män? Kanske är det så att jag fått en japansk flört på halsen? Nåja.. tror jag väl egentligen inte, men det är ju alltid trevligt att folk lägger märke till en. *hehe*
Nu ska jag nog bädda ner mig i sängen och glo lite på TV. Inte helt fel det heller.. :)

Tripp till chinatown

tempel i chinatownchinatown

I onsdags fick vi en tripp till Yokohama på kvällen. Vi åkte båt till staden och det var intressant och väldigt fint att se stadssiluetten på kvällen. Sedan gick vi in till kvarteren i chinatown. Det var en stor skillnad gentemot det man sett inne i Tokyo. Det var rött överallt, men väldigt vackert ändå.
Vi steppade in på en restaurang och vår guide beställde in lite smårätter.. eller.. en hel massa smårätter som vi skulle testa på. Så underbart gott. Fick prova på den kinesiska motsvarigheten till sakén också... körsbärsvin eller nåt i den stilen. Det var lite för sött för min del, så jag föredrar nog sakén faktiskt. Mätta och belåtna begav vi oss av till shoppingkvarteren och handlade lite. Örhängen för min del... min fetishism.. ;) Kom hem jättesent och var helt utmattad efter den händelserika dagen.

Idag däremot har jag haft en vara-inne-på-rummet-i-min-ensamhet-dag. Dels för att jag inte orkat göra något och dels för att jag kännt mig lite risig sedan igår. Näsan rinner och stora klumpar i halsen. Underbart! Måste väl förmodligen börja klä på mig lite bättre om dagarna. Men dagarna har vart så fina hittills, så det blivit outlidligt att ha för mycket kläder på sig. NÅja... får göra det i morgon. Ska till svenska ambassaden och titta på ett luciatåg. Kan vara trevligt med lite julstämning.

Har legat nedbäddad större delen av dagen. Var ner till seven eleven och köpte lite gott och bäddade sedan ner mig framför betaltv, som jag införskaffade samtidigt jag var ute. Den söta filmen happy feet och music and lyrics..(typ 17:e gången jag ser den). Bläddrade igenom filmlistan och såg att det fanns riktiga japanska skräckisar på menyn... yeah... right.. som att jag vågar se the grudge, när jag sitter i min ensamhet i ett hus i japan? skulle inte tro det va!! Fast vem vet.. jag kanske sitter här sen ändå och tittar med ett öga bara för att ha något att göra.. Det ger sig nog det med. :)

December månad

reklam-geisha
Det är december redan... den 4:e för att vara exakt. Snart 5:e för den delen... i den här delen av världen i alla fall. Jag förstår inte vart tiden springer iväg och gömmer sig någonstans. Jag menar... jag har vart i japan i 5 veckor... det känns inte så... känns som det är högst tre eller nåt i den stilen. Det är 20 dagar kvar till julafton... men ändock har jag 23 luckor kvar att öppna i min adventskalender. hur kan det komma sig då? Joo... Jag räknar inte ner till julafton, utan tills Johan kommer.

Städade i helgen.. .eller i fredags.. vilket det nu var... och nu ser mitt rum ut som ett bombnedslag igen. Det är inte bra alltså. Antingen får jag dra ner på min shopping eller packa ner grejorna lite bättre. Svår fråga det där... det är ju begränsat med utrymme att packa på också.. Hmm.. får fundera på det. :)

I lördags strövade jag omkring i närheten av tokyo station. Orkade inte med någon längre utflykt, men det blev en hel del promenerande ändå. Visste inte att Ginza låg SÅÅ nära tokyo station. Så jag fick en liten chock när jag helt plötsligt befann mig i de moderiktiga kvarteren, eftersom att jag inte hade haft några planer på att ta mig dit.

I söndags var vi med på ett seminarium för äldre och det var en bra uppslutning där. Var intressant att höra. Eftermiddagen tillbringades med diverse utflyktsmål... men först lunch. Var på en restaurang som specialicerade sig på friterat kött och dylikt... Det var verkligen jättegott också, fast jag fick mig en ordentlig chock. Jag trodde att jag bara beställde friterat kött, för jag ville inte ha ost och sånt i, med tanke på min mage, så snacka om att jag blev förvånad när jag märkte att det var något annat på tallriken också. Smakade och kunde inte förstå vad det var jag beställt... det smakade "hav"... men jag tuggade i mig de där bitarna och senare fick jag reda på att det var friterade ostron. Hmm... det var ju intressant må jag säga... förmodligen dock inget jag kommer äta igen. Men så kan det vara.
Efter lunchen bar det iväg till Asakusa... (för tredje gången)... men det var en ny upplevelse den här gången, så det var ju roligt det. Det var någon typ av festival där och det var en hel del kvinnor som var både uppklädda i kimonos och endel som hade hela geishautstyrseln. Jättekul att se. Fick se början på en bröllopsceremoni också... när de skulle tåga in i templet där de skulle vigas. Det var ett shinto-bröllop, så de var inte inne i det stora buddist-templet, utan ett litet vid sidan om. Men de var jättefina brudparet.

Sedan knallade vi runt en stund på smågatorna i närheten av tempelområdet, och där hade vi ju inte vart någon av oss förut, så det var roligt att se. Fanns mycket att titta på och inhandla också kanske?!
Vi fortsatte sedan färden till Ginzaområdet. Besökte musikaffären, men där blev det inget handlat för min del. Sedan gick vi till ett ställe och åt. Det blev äkta japansk restaurang den här gången. Det var skoj att testa på, men det var rena döden för mina oviga ben. För det första låg restaurangen 2 våningar under marken och sen sitta på en liten kudde. Kvinnor ska ju sitta antingen på knä eller med benen på sidan som en sjöjungfru har sin stjärt. Yeah.. right... satt jag på knä kändes det som att jag befann mig 7 meter ovanför bordet och med benen på sidan kunde jag bara ha en liten stund... så jag satt mestadels med benen raklånga. Men det var en mycket trevlig tillställning med mycket spännande rätter på bordet. Smakade saké för första gången också. Det var mycket godare än vad jag trodde det var måste jag medge. Väldigt mild i smaken också.
Trots att jag hade en väldigt trevlig dag, var det oerhört skönt att komma hem till rummet och lägga sig i sängen. Så gott som jag sov den natten tror jag inte att jag har sovit här i japan faktiskt.

Idag har jag knallat i affärer igen... akihabara och ginza. Verkar ha en dragningskraft till ginza måste jag säga... Men det är fint där. Hittade en väldigt trevlig restaurang idag med underbart god mat... så dit kan det nog bli fler besök någon gång kanske. :) Var inne i musikaffären igen. Hittade en skiva jag tyckte var bra, så den köpte jag också. När jag kom hem märkte jag att gruppen var nästgårds ifrån hemifrån. De var finnar. Men jag har aldrig hört talas om dem, så det är la bra då... Jaa, Manne... jag skulle gärna leta efter HIM till dig, men eftersom allt står på japanska går det inte så bra. :P

Nähä... jag kanske skulle lägga mig snart. Ska upp tidigt i morgon och åka knökat pendeltåg. Alltid spännande att se hur mycket folk som går in i vagnarna... för hur mycket folk det än är, så får det alltid plats ett par till. *s*