blixtar och dunder

När jag bodde i Skövde hände det i alla fall minst en gång per år att det kom ett ordentligt åskoväder som studsade mot billingen och fram och tillbaka mellan sjöarna. Ganska mysigt och man visste att det var ett ständigt återkommande tema på somrarna. Sedan flyttade jag till Eskilstuna... där upplevde jag aldrig ett riktigt åskoväder. Visst åskade det emellanåt, men det var antingen väldigt långt borta eller så var det något som drog förbi i all hast och fem minuter efter att det börjat så var det fint väder igen. Nu bor jag återigen på en ort där det kan bli riktiga åskoväder. Under den dryga månaden jag bott här nere, har det vart minst fyra riktiga åskdagar. Men det kanske inte är så himla konstigt om man bor typ 2 - 4 mil från kusten. Det jobbiga med att det åskar och regnar idag är att jag hade tänkt att klippa gräsmattan. Men det är ju jättelätt att göra när gräser är helt dyngsurt... Menmen... får väl ta det på måndag då... Kanske måste köpa en lie först, eftersom det börjar bli riktigt långt. Menmen.. det ger sig.

Snacka om att jag är seg i mina armar. Men blir det av att spela wii har jag märkt. *hehe* Men roligt är det.

Ska jobba hela helgen. Det ska bli kul. Hoppas bara det är bättre väder än idag, så att vi kan gå ut lite med de boende. Nåja.. det ger sig väl det med antar jag.

Nu ska jag fortsätta plocka lite här hemma.. och fixa lite käk. Måste göra matlåda till i morgon också... Nåja..

Sedan sist...

Fan vad kul... allergi och brakförkylning i ett. Helt underbart. Jag lär ju fräta sönder min näsa igen. =/ Menmen... så länge jag är frisk till på måndag så är det ju lugnt.

Så.. vad har hänt sedan sist då. Var uppe i Eskilstuna och lyssnade på opponeringar. Min kommer ju i höst var det tänkt. Sedan åkte jag ner till Skövde i ett par dagar. Umgicks mest med familjen. Brände mig i solen också, när jag satt i Karstorp och väntade på ett telefonsamtal, som dessutom inte kom. =( Så nu fjällar jag för ovanlighetens skull. Det som faktiskt är för ovanlighetens skull är att jag fjällar på knäna. *hehe*

I onsdags var jag på utbildning hela dagen. Tog lyftkörkort och hade lite teori som blev repetition för min del, så jag läst om allt sånt i skolan. Det var ett skriftligt prov där man kunde ha  20 rätt. Snacka om att jag blev både glad och förvånad när arbetsterapeuten sa att jag hade fått alla rätt. Kände mig jätteduktig. =D

I torsdagskväll kom syrran och hennes kompis över och vi grillade lite här i trädgården. När vi ätit blev det wii för hela slanten. Wii olympics är rätt roligt att spela några stycken. Det lär det nog bli fler gånger för vår del. *hehe*
Igår hade jag och syrran en halvdag tillsammans. Vi tog tåget över till köpenhamn och knallade runt där i ett par timmar. Eftersom ingen av oss hade särskillt mycket pengar, gjorde vi inget annat förutom att knalla runt. Men vi får väl ta det andra nästa gång.. gå på tivolit, gå på guinnes rekord-museet och så vidare. Men det var trevligt att komma iväg lite och umgås. På kvällen blev det mer wii, och vi stod och spelade till typ kvart över två i natt. Men har man roligt så har man. :)

Nytt liv... ?

Jaha ja.. då bor jag alltså sedan 2 veckor tillbaka nere i fridfulla Kävlinge. Kanske skulle ta och ändra informationen här på sidan också. Menmen... Är delägare i ett radhus med ganska stor trädgård. Hur härligt är inte det då? Jag, som aldrig bott i något annat än en lägenhet, och för den delen trodde att jag alltid skulle bo i lägenhet, har trädgård... eller ja.. en gräsmatta i alla fall. :) Hur skönt som helst att bara öppna upp och gå och sätta sig på baksidan i utemöblerna. Vi har fortfarande inte kommit i ordning med mer än det nödvändigaste, men det känns lugnt ändå. Man får ta det som det kommer helt enkelt.

Jag har dessutom sökt högskolan till hösten.. en helt annan inriktning än vad jag läst nu, och om man ser på antagningsstatistiken från förra året, bör jag inte ha några som helst problem med att komma in. Så det kan ju bli intressant i så fall. Nu hoppas jag bara att jag får något sommarjobb också. Har anmält mig till en rekryteringsfirma och fick ett tvådagarsuppdrag nu i veckan. Kan ju alltid hoppas att det blir fler.

Men det är inte bara ny bostad och eventuell ny utbildning jag skaffat mig.. nej då. Vi har skaffat en "ny" bil, eftersom att Johan hade tjänstebil förut blev vi av med den i samband med när han slutade sitt jobb. Så nu tuffar vi omkring i en renault laguna. Dessutom har jag bytt bank, så nu tillhör jag också handelsbanken, som så många andra jag känner.

Så visst kan man väl säga att jag skaffat mig ett nytt liv?

Nu är det snart handboll igen.. Sverige - Island. Spelar sverige lika eller vinner, går de till OS, och det vore ju trevligt faktiskt. Damerna är ju redan klara för OS, så nu är det herrarnas chans att ta sig dit också.
Senare i veckan ska jag upp till Eskilstuna en sväng. Det är opponeringar på c-uppsatserna. Själv går jag upp i höst i stället. Var tvungen att ha med ett par tidigare forskningar till, och det kan ju ta lite tid att hitta. Men det ger sig det också. Efter att jag vart där uppe, tänkte jag ta svängen förbi Skövde också, så hör av dig om du vill ses. ;)