Jul på Tivoli

Jag hade min första tenta i Kemi i torsdags. Igår fick vi tillbaka resultatet. Snacka om att läraren rättade snabbt. I vanliga fall ska man ju vara glad om man får sina tentor prick på den 15:e arbetsdagen. Jag klarade mig fint, så inga omtentor för mig den här gången... Och det känns riktigt überskönt faktiskt. =D Det brukar ju inte höra till vanligheten annars menar jag. *hehe* Nu är det bara uppgifterna det andra ämnet som ska klaras av. Men det ger sig nog det med.

Har "lite" tid över innan jag ska träffa min projektgrupp... Jippie... så då tänkte jag att jag lika gärna kunde blogga lite för att ha något att göra. Jag menar... det stod inte såå himla mycket på internet om senaste dagens händelser. *s*

Hade besök av syster i helgen. Det var riktigt trevligt. Var in till Köpenhamn på lördagen och gick på Tivoli. Julmarknaden hade börjat, vilket jag inte trodde den skulle ha gjort. Men det var ju trevligt att den faktiskt hade startat. Var rätt trevligt att knata omkring där, trots att det var ganska kallt. Julstämningen var det inge fel på... det såldes tomtar och serverades glögg (med extra alkohol också) . Trots att det var både snö och riktigt kall nordanvind ute, körde de åkatraktionerna... och syrran var tvungen att åka något liknande nerskjuten... eller nåt.. vad den nu heter. Hon såg överlycklig ut där hon satt... fastspänd och med fötterna dinglande ovanför marken. Fast det var nog andra orsaker till att hon var lycklig också... och det är jag glad för, för hennes skull. :)

Johan hade kommit hem från Thailand på morgonen, och var inte alls på humör för att gå ute i kylan. Det klart det var en omställning att komma hem från +24 grader till -3 grader med 8-9 m/sek nordanvind. *hehehe*

Usch... nu har jag suttit här i skolan i 1½ timme. Jag har ju iofs fått en del gjort med tidrapportering och så... men ändå. Känns ju inte jättekul att sitta här "när man inte behöver" så att säga. Hoppas de andra kommer snart... men de lär väl droppa in prick 11, då vi skulle samlas....

Ikea utflykt

Idag klev jag upp tidigt... för att vara mig alltså. Jag har problem med att somna igen.. och nu kan jag nog inte skylla på fullmånen... eftersom den perioden redan varit och jag fortfarande har svårt att somna. Gjorde två test i natt, inför den kommande tentan.. på första testet var det bara slarvfel i princip, och på det andra testet... ja... där finns det en del jag måste öva mycket mer på. Släkte lampan runt 01.20 och när jag fortfarande inte lyckats somna när klockan var 02.30, tände jag lyset igen, och läste lite anteckningar om biokemi. Tror inte det fastnade något dock... eller inte mycket i alla fall. Menmen... det måste jag också öva på. Menmen... har ju några dagar kvar... blir panikläsa nu innan torsdag. *s*

Gick upp tidigt som sagt... klev ur sängen 9.20 och gjorde mig i ordning för dagens utflykt. Solen strålade ute, och det var runt 10 grader ute. Jättehärligt väder! Satte mig i bilen och svängde ut från bostadsområdet och åkte mot Malmö. Lyckades faktiskt hitta ut till IKEA helt på egen hand. Eftersom Johan blev kvar i Thailand, hade jag inte så mycket till val än att hitta dit själv. Trodde jag kört fel, men ett par minuter senare uppenbarade sig den blå byggnaden med de gula bokstäverna framför mig.

Gick igenom hela varuhuset och hämtade information om de saker jag skulle ha, och försvann sedan ut på ta-det-själv-lagret, och hämtade de tre kartonger jag skulle ha. Och jäklar vad de vägde... hade stora problem med att få på dem på vagnen måste jag säga... In i bilen gick helt okej... eftersom att det var torrt och fint ute, var det inga problem med att använda sig av hävstångsmetoden för att få in kartongerna i bilen. Efter mina försök att lyfta dem i affären märkte jag att mitt blodsocker var ganska lågt... blev helt yr och illamående, så jag var tvungen att köpa en pepsi på vägen ut.

När jag sedan åkte hem, hade det börjat mulna på ute. Strax innan Lomma ser jag hur det är precis kolsvart över Lomma, Lund och Kävlinge... När det är så svarta moln på himlen vet man att man har värsta ovädret att vänta, och mycket riktigt, hann inte ens svänga av motorvägen förrän det bara vräkte ner med regn... vilket fortsatte ända hem.

Nu, ett par timmar senare har jag äntligen lastat ur kartongerna ur bilen... och jag är evigt tacksam för att Johan har en säckakärra här hemma. Den kom mycket väl till pass när jag skulle in med bytet. Nu har jag nog bara det värsta framför mig... få upp dem till ovanvåningen.. Men det ger sig på nåt sätt det med.

Nähä... jag ska väl ta itu med att kånka upp lådorna för trappan, och sedan sätta mig och plugga en stund. Känner mig riktigt seriös inför den här tentan... och ändå finns det tre omtenta-tillfällen. Men jag satsar på att inte sitta med på någon av dem....

Sedan sist

För ovanlighetens skull är det ett tag sedan jag skrivit igen. Sitter just nu och tittar på handboll... hammarby mot något lag från forna Jugoslavien.... Celje tror jag de hette.  Hammarby håller sig fast ganska bra i matchen än så länge, men jag tror ju inte de vinner direkt.
Skjutsade Johan för en stund sedan. Han skulle åka till Thailand nu. Blev ju inte mycket tid hemma. Han kom hem från Italien igår vid lunchtid och vi åkte idag vid lunchtid, så lite mindre än ett dygn tillsammans. Bättre än inget i och för sig.

Såå.. vad har hänt sedan sist då? Jag har äntligen blivit klar med min uppsats. Hurra för mig!! :) Opponerade i september och nu är allt klart. Så nu ska jag bara skicka in min ansökan om ett examensbevis också. Sedan är det ju mycket i skolan här nere. Men hittills har det gått bra. Det är väl nu i november och december det verkligen kommer att kännas att det är mycket. Vi har tenta i biomedicin om ett par veckor, och i informationssystem har vi labbar varje vecka, en kommande inlämningsuppgift och ett webprojekt. Och utöver detta, har vi ju dessutom projekt P1 som startar upp ordentligt på onsdag... Så det är lite att stå i faktiskt. Men än så länge känns det roligt i alla fall, och det är ju huvudsaken.

Har köpt en ny dator också. Senaste modellen från Sony... en röd laptop... metallicröd dessutom.. grymmesnygg om jag får säga det själv. Enda nackdelen är ju att den kör vista.. men vad gör man? Man får väl lära sig stå ut med det bara...

Vad har hänt mer då?? Hmm... kommer inte på så mycket... Johan har ju vart ute och flängt i princip hela tiden, men det är kul att det går bra för honom på jobbet och att han får mer och mer ansvar.
Han har ställt ett "krav" på mig... iofs med min egen vilja också.. men det ska bli kul att se om jag klarar det eller inte... Men jag hoppas att jag gör det. :)

Nähä... jag kanske skulle ta och plugga lite och sedan fixa lite mat. Eller fixa mat först och plugga sen. Något sånt blir det i alla fall. :)