Grattis Skövde HF

Satt här fastklistrad i tv-soffan igår eftermiddag. Det var ju handbollsfinaler. Både dam och herrmatch. Damerna var Sävehof - Skövde och herrarna var Sävehof - Hammarby. Och efter att ha förlorat finalen 3 år i rad, fick äntligen Skövde-damerna sitt välförtjänta guld. Det var oerhört strångt att kunna bibehålla sin ledning och inte tappa den som de gjorde förra året. Skövde var uträknat från experter... Sävehof hade ju inte förlorat en enda match på hela säsongen... Men de stod pall mot underdog-trycket och vann den kanske viktigaste, men framför allt största matchen på säsongen. Ja.. det var en underbar match att se på i alla fall. Sen att hammarby vann herrmatchen var väl ingen större överraskning dirket.

En mycket besynnerlig sak hände igår, på min fjärde detoxdag. Jag var ju trött och seg som förväntat... och dessutom kände jag fortfarande av hungern ganska starkt. Sedan när Skövde HF vunnit i handbollen fick jag "stygga" tankar i hjärnan... (som att jag inte haft det förut under veckan)... jag tänkte fuska.. för att fira. Men hade bara tänkt att fuska med en sallad av något slag. Jag hade till och med kunnat tänka mig en vegetarisk sallad för att inte fuska för mycket... sedan när jag väl började titta på menyn om vilka ingredienser som fanns i de olika salladerna på pizzerian nedanför, hände något högst besynnerligt för min del. Jag fick ångest över att jag skulle fuska. Jag har aldrig känt ångest när det gäller mat och sånt förut. Men ångesten var så stark inför att jag skulle matfuska, att det fick bli kokt broccoli och kokta green beens. Men jag förstår inte det där riktigt... jag fantiserar om mat dagarna i ända.. speciellt kött. Den enda snabbmat jag kännt riktigt sug efter måste vara korv och mos.. men det skyller jag på Johan. Det är inte lätt att pressa i sig in näringsdrink och ett tillägg av extremt väl valda produkter när han sitter och äter korv och mos mitt emot en. Menmen... om en och en halv vecka får jag äta kött igen.. kanske inte just passerat... men en hel köttbit är ju aldrig fel det heller.

Nåja... nästa vecka får jag utöka min meny med nästan allt i grönsaksväg, men också med ris och sånt där. Då kanske det blir lite roligare att äta än det vart den här veckan. Men det är bara att bita ihop. Förhoppningsvis gör det någon nytta. :)