Veckan till ända

Första veckan som plit är avverkad. Med ett superlångt pass dessutom. Gick 8.00 - 20.00 igår, men det gick rätt bra ändå måste jag säga. Var ju ute på paviljongerna hela dagen. Hade teori i typ 1 timme bara. Toppen att de varvar teori med praktik i alla fall, så att man kommer in i jobbet på ett helt annat sätt. Men det är kul än så länge i alla fall. Kommer nog trivas bra där i sommar. :) De i personalstyrkan man har träffat på har varit väldigt trevliga och bemötande, trots att man ställer en hel del "dumma" frågor.

Det är verkligen intressant att se hur olika de arbetar på de olika avdelningarna. Man får väl se om man blir utstationerad på en särskilld paviljong eller om man får hoppa runt på olika. Det är ju fördelar och nackdelar med båda såklart. Men man får väl se hur det blir.

Jag hoppas att det blir en fin sommar i alla fall... Kan vara lite jobbigt att cykla nästan 1,5 mil i spöregn faktiskt.. :) Menmen... den dagen, den sorgen. :)

Ska sitta och skriva på min tenta nu i helgen var det tänkt... och se Johan springa runt här och röja upp.. ;) Nu är han utlåst på balkongen och putsar fönster i alla fall.. Redig karl man skaffat sig.. ;) *hehe*

segt i benen

Ååååh.. vad jag är seg i mina ben. Det känns att jag cyklat nästan 3 mil om dagen i två dagar nu... eller ja... hem idag var första dagen jag faktiskt cyklade hela biten. Men då tog jag det jäkligt lugnt också, och ändå tog det bara 51 minuter från att jag klev på cykeln till jag klev av den här utanför. Är nästan stolt över mig själv.. visst.. det är bra mycket fler nedförsbackar på hemvägen än vad det är på ditvägen.. men ändå. Har som mål att innan utbildningen är slut nästa fredag, så ska jag cykla hela vägen till anstalten. Får hoppas jag klarar det. :)
Får ju lön för utbildningen förresten... Det är inte helt fel alltså. =D

Pengar i morrn.. =D Det är aldrig fel. Kanske borde fira med Max eller nåt... komma in där i mina "sexiga" krimvårdskläder. *hehehe* Nja.. vi får väl se.

Var ju i Malmö i helgen. Hör och häpna... Malmö was nice to me. Ingen snöstorm eller annat konstigt väder. Blåste förvisso en del, men det gör det visst där nere hörde jag. ;) Men det var riktigt trevligt. Det bästa av allt var ju att jag inte var ensam. Visst.. fredagen var jag ju ensam på dagen, men det var rätt lugnt ändå faktiskt. Gick ju runt i en massa affärer och myste för mig själv. Var ute och åt med Johan på kvällen. Blev indiskt. Jag hade fått en restaurang rekomenderad för mig, och jag måste säga att jag vart besviken. Menmen.. så kan det va. Maten var bra faktiskt, men det var en del annat som gjorde det till en mindre bra upplevelse. Vi åt riktig fin mat på lördagen i alla fall.. ja, på kvällen då vill säga. Båtkäk är väl inte sådär jättefint måste jag säga.

NÄhä.. om jag ska återvända till Ugly Betty nu kanske. :)

på tåget till Malmö

Sitter just nu med ryggen åt färdriktningen (åker alltså bakåt) på ett grått x2000-tåg. Förvånansvärt lite folk på tåget måste jag erkänna... men det är rätt skönt... ingen som sitter bredvid mig i alla fall, och det är himla skönt. Känner av förkylningen  fortfarande... eller ja.. jag är ju fortfarande förkyld, men idag har det känts ganska mycket i öronen... och det gör det i ganska hög grad just nu. Kan ju förvisso prova att tryckutjämna, men jag tror inte det skulle fungera så bra faktiskt. Så jag får väl sitta här och lida. Kommer bara att tänka på någon jäkla låt min mor brukar spela... "...snälla, vackra, tuffa, tuff-tuff-tåget...." Hmm! Normalt!

Solen skiner och det är jättevackert väder ute. Finns lite småmoln här och var, och det ser rätt varmt ut ute. Men jag låter mig inte luras. inte efter att ha halft frusit ihjäl i Norrköping. Det började regna någon minut innan jag klev på tåget i Eskilstuna. När vi kom neråt Katrineholm spöregnade det. När vi kom till Norrköping sken solen och det var klarblå himmel. Och fy tusan vad kallt det var. Var tvungen att sätta på mig luvan, för att inte frysa ihjäl. Så kallt har det nog inte vart på den här sidan jul... inte vad jag kommer ihåg i alla fall. ;) Det var i alla fall underbart att komma in i värmen på tåget i alla fall.

Får hoppas att jag får ett bättre intryck av Malmö den här gången... alla vet vi ju vad som hände första gången jag var där... eller hur manne? :P De andra gångerna har jag haft vädrens makter mot mig. Jag menar... skåneborna är inte kända för att se snö. När jag var där sist var det snöstorm så det hette duga om det. Menmen... någon gång kanske jag också ska få se det där underbara som alla pratar om i samband med Malmö stad. Jaha... nu spöregnar det visst igen...

Hmm... såg att jag snart är i Nässjö... "bara" två timmar kvar på resan då.. *zzz* Ska bli underbart att träffa älsklingen i alla fall. Fira hans födelsedag lite smått och en liten miniresa. Inte för att vi behöver bunkra upp allt för mycket, men det är ju ändå trevligt att komma iväg ibland.

Det är ju lite roligt när man känner igen sig för att man åkt på vägarna som ibland korsar tågbanornas väg. Här nere har jag ju åkt en del om man säger så.

Fick reda på igår att jag kommer att få "långa" dagar i två veckor framöver.. jag menar.. 8.00 - 16.30 är ju normal arbetstid egentligen, men hur länge sedan är det inte sedan jag arbetade dessa tider? Dessutom är jag ju inte van att gå i skolan varje dag, utan det är ju typ 2 dagar i veckan.. 3 på sin höjd. Jag lär ju vara helt slut nen när utbildningen är över. Men det ska bli jäkligt intressant i vart fall.

Hmm... framme i Nässjö. Här såg det ut som att en del människor skulle på. Kan ju bara hoppas att ingen ska sitta bredvid mig... *hoppas* Jag hade tur såg det ut som.. =D Så nu rullar vi igen. Jääääklar vad svart det är ute... ett under att det inte spöregnar här.

Hmm... har ju faktiskt nästan börjat se fram emot en dubbeldejt nu ju. Den som känner sig träffad är förmodligen det också. ;P Men det vore riktigt roligt måste jag säga. Kinamat är ju faktiskt aldrig fel tycker jag, Att sedan fortsätta ut och ta en öl, eller ett glas vin är väl inte heller något jag skulle säga nej till faktiskt. :)

Nähä.. om jag kanske skulle ta och fortsätta surfa runt en stund nu, så får vi väl se om jag uppdaterar något i helgen, eller om det blir om ett antal veckor när jag återhämtat mig från min kommande utbildning.. ;)

Ambitiöst värre.

Snacka om att jag känner mina ben just nu... och huvudet också för den delen. Det senare kanske beror på vätskebrist. Kanske skulle fylla på förrådet lite.. *hehe* Benen däremot har fått stå ut med en massa trampande på Johans cykel idag... skulle cykla till anstalten för att se hur lång tid det skulle ta. Gav inte så mycket, då jag trodde att jag skulle följa cykelbanan, men det ledde till att jag cyklade flera kilometer extra. Och på hemvägen åkte jag ju inte ända hem, så det gick inte att lita på det resultatet heller.

Men jag måste säga att jag vart effektiv idag... cyklat till mitt blivande jobb tur och retur. Sammanlagt blev det typ 3 mil... Fixat Johans födelsedagspresent och även papper från skolan som jag måste skicka till hyresvärden. Sen satt jag vid ån och pluggade en stund.. riktigt skönt, trots att jag var såååå trött. Sedan jag tagit mig hem igen har jag bara slöat i princip. Rätt skönt det med emellanåt.

Ska väl fortsätta plugga en stund efter csi... om jag inte somnar vill säga. Är rätt seg... Och kommunikation på arbetsplatsen känns inte som det roligaste att läsa just nu. Men jag måste.. måste ju skicka in frågor i morgon tydligen... *bööööl*

Skola i morgon... heldag. Onsdag ledig... eventuellt blir det en ny cykeltur

vårdeppad?

Känns inte som att jag känner igen mig riktigt den här veckan... Har varit übertrött, utan att jag för den delen gjort något. Igår försov jag mig till skolan, och gick därmed inte dit, i natt sov jag  i 11 timmar. Vem sjutton går och lägger sig innan tio på kvällen; en fredagskväll?

Inte nog med tröttheten dessutom... Jag känner mig helt förvirrad inombords... Känns lite som att jag omedvetet håller på att rannsaka mig själv. Inte för att jag vet vad det ska vara bra för, eftersom att jag inte vet vad jag "söker" efter så att säga. Det är lite jobbigt i alla fall. Detta påverkar också mitt självförtroende på något sätt. Känner mig extremt osäker på mig själv just nu och har svårt att ta till mig när någon nämner något positivt om mig.

Jag har ju förvisso haft feber i veckan... åt fel håll... 35,4... 35,1 var jag också nere på vid en tidpunkt. Det är ju himla normalt måste jag säga... Fast å andra sidan... jag är väl inte normal... kan ju inte ens ådra mig en normal lunginflammation, utan var tvungen att införskaffa mig en ovanlig form av sjukdomen... Nåväl...

Funderar på om det kan ha något med den berömda vårdeprissionen att göra. Men jag brukar inte vara direkt påverkad av den annars, så varför skulle det börja just nu? Får väl fundera ett tag, och kanske gå och fixa lite frukost nu eller nåt. Hungrig är jag i vart fall, och det är ju positivt.. i vissa mängder.

Bebismagar

April och maj är de månader man börjar lägga märke till alla växande magar. En tjej i klassen avslöjade för typ en månad sedan att hon var med barn... och nu är magen stor... Jag misstänker att det är en tjej till som har en växande mage... men jag är inte säker. Det märker vi väl så småningom antar jag. Jag kan ju ärligt säga att det finns ett visst sting av avundsjuka i mig... men samtidigt finns det en del jag vill göra innan det är dags för en växande mage på mig. Det kommer väl någon dag för min del med... om man ska tro på medier. Men i det här fallet gör jag det. :)

Det var grupparbeten idag. En tenta jag skrev i höstas låg till grund för viss del av grupparbetet. Lite stolt är jag faktiskt över att ha gjort en organisation, som inte bara blev ihågkommen av läraren, utan som hela klassen fick ta del av... eller till viss del i alla fall. Omorganisationen en av grupperna gjorde blev som min organisation var som i princip snarlik den jag hade skrivit i originalet, så jag måste ju haft en rätt bra organisation i alla fall.. ;) Det var en ordentlig boost för självförtroendet i alla fall måste jag erkänna. Inte för att det är sådär överdrivet jättedåligt i vanliga fall, men det var ändå skönt att få bekräftelse att mina knasidéer faktiskt kan fungera emellanåt. =D

Nu kanske jag skulle ställa mig på min elips och träna lite... känns som att det skulle vara en bra idé. :)

Påsken...

Hmm.... känner mig rätt seg måste jag säga. Känns lite som förra helgen, i alla fall då man vaknade till tidigt som sjutton på morgonen och letade igenom sviten efter något att dricka. Nu är jag ju inte vid lika illa sinnes bruk, men det känns ändå lite som dagen efter idag.

Firade påskafton med vin, martini och påskmat hos Johans pappa med sambo. Det var riktigt trevligt. Mycket god mat, som jag i vanliga fall inte brukar tycka om. Kanske har vuxit till mig... fått vuxna smaklökar i munnen och därmed helt annan smak vad gäller mattycke. Men det är ju kul... Vi möttes direkt när vi kom innanför dörrarna av yrvädret till vovve, som nog måste lida av ADHD eller något liknande fenomen. Jag menar... de hade vart ute i skogen så att han fått springa av sig och hade vart ute och gått en runda precis innan vi kom dit... men ändå var han överallt, högt och lågt. Men han är söt den där hunden med lockig päls.

Vi ska visst vara sociala i morgon med, med Johans bästa kompis. Ska ut på landet och grilla vad det ser ut som nu i alla fall. Ska bli trevligt faktiskt. Känns ju nästan lite ovant att vara social tre helger på raken... kan ju tolkas lite som att vi faktiskt skaffat oss ett liv nu.. *hehehe* Nä.. men det är ju kul.

Nähä... fick precis telesamtal så jag kanske borde ta och fixa i ordning här hemma lite... får besök om ett par timmar. Får väl se om man kan fixa datorn klasskompisen köpte av mig. :)

Helgen som var...

Så du har lockigt hår idag? Eller regnade det ute? Kommentaren jag fick av en klasskompis när jag väl satt mig på en plats, efter att ha stegat in i klassrummet ungefär 5 minuter efter att lektionen börjat. Finns ju inte så mycket att göra åt håret... vad ska man säga... nyduschad möter motvind och duggregn.. hmm... kan ju inte bli något annat än vågigt ju. *hehe*

Var iväg till Skövde en sväng i helgen. Det var mycket trevligt måste jag säga. Började på fredagen med räkmacka hos morsan, och fortsatte sedan till donken för en fika. Riktigt trevligt. :)
På lördagen var det shopping otroligt nog och sedan ut till päronen för att äta (ovanligt va?)... vi grillade kött och korv... årets första grillade mat... och det var bara mars. =D Det är verkligen inte dåligt det. Mätt som en gnu blev man i alla fall. Sedan var det färd till hotellet där jag och Johan bubblade gott i det superlyxiga badkaret.. =D Ett sånt vill jag definitivt ha  någon gång. :) När vi hade bubblat klart och gjort oss i ordning fick jag äntligen äta på Joe's... Har ju bara sagt det i ett halvår nu eller nåt. *hehe* Underbart gott krubb.. som vanligt. :) Sen bar det av till Annika och förfest. Sjöng en massa "kareokee"... jag rulade på poison i alla fall.. *hehehe* Alltid något, annars var det mest pisk jag åkte på i duellerna. Var lite roligt att till coh med "Juha" sjöng. *fniss* Även syrran och hennes polare kom på besök en sväng, och det var riktigt trevligt. :)

Söndagen tillbringades största delen hos päronen. Tog tåget hem vid sex-tiden, och hade sån tur att det var ett direkttåg till Katrineholm. Härligt att det inte är allt för mycket stopp på resan, men var rätt död när jag kom hem sen. Orkade inte ens åka hem till mig, utan stannade i Johans lägenhet och väntade på honom tills han kom hem från jobbet.

Igår fick jag reda på att syrran sålt ett par bilder... till några journalister ifrån Kina. Jättekul för henne, att hon får bekräftelse på det hon tycker om att göra. Kanske blir en kändisfotograf sen när allt kommer omkring?! I vilket fall är jag stolt över henne och hon tar faktiskt fruktansvärt bra bilder. :)

Fick ganska nyligen reda på att jag är en stor skitsnackerska och att jag skulle gå över lik för att få det jag vill. Skulle vara intressant att veta vad jag sagt, för att få grund för det påståendet. Sedan är det ju rätt intressant att i det här fallet bara är en persons "fel". Nåja.. orka bry sig. Jag vet att så inte är fallet, men det är ju intressant att se hur två olika människor kan se på saker och ting.

Nåja.. ska fixa nåt att käka och sedan börja göra i ordning lite här hemma. Tiden bara flyger fram.. :)