Trist värre

Faaaan vad tråkigt det här är. Ju mer man plockar desto mer hittar man att plocka med. Håller på att plocka här hemma. Bör ju vara klar på torsdag eftersom att det kommer folk (förhoppningsvis) på fredag. Men som det känns just nu känns det som att jag borde messa en av killarna och säga att vi ska vara hos honom i stället. Menmen... det ger sig nog. Hoppas jag. Det är fruktansvärt tråkigt i alla fall. Inget kul på tv heller för den delen.

Fick några jobbtider igår. Vet inte vad som hänt med stället, men de är ute i god tid för en gångs skull. Inte att de ringer idag för att höra om jag kan jobba i förrgår. *hehe* Men det är ju gött, för då får jag ju lite pengar i november också.. och i Japan lär pengar behövas. :)

Japan ja... det är 1 månad och 10 dagar kvar... börjar bli lite småpirrigt nu. Speciellt som boendena inte är klara och vi inte får svar på våra frågor. Jag är inget kontrollfreak av något slag, men jag vill i alla fall veta att boendet är klart med våra önskemål samt hur våra dagar kommer att se ut på ett ungefär. Menmen... det är ju som sagt 1 månad och 10 dagar kvar, så man kan ju hoppas att man får reda på något innan dess.

Nähä... om man skulle göra något kreativt igen... plocka här hemma... laga mat... gå ut och gå... hmm... det sistnämnda låter mest lockande må jag säga.. :)

Stockholmshelg

Blev väckt av hemtelefonen 8:10 i lördags morse. Var en av centralvakterna som ringde och undrade om jag kunde komma in och jobba. När jag sa att jag inte kunde avrundade han samtalet med att säga att jag fick gå tillbaka och sova igen. Det tackade jag för. När jag sedan kommer in till sovrummet igen, ligger Johan och asgarvar åt mig och mitt telefonsamtal. Jag hade tryckt på högtalarknappen, så han hade ju hört precis vart enda ord som sagts. Nåja.. bjöd på det då. Trevligt att man kan roa någon i alla fall.

Runt lunchtid åkte vi och hämtade svärfar med sambo för att skjutsa dem upp till Arlanda. Sedan bar det av till Stockholm city för vår del. Det spöregnade och det kom 3 pikébussar och ställde sig vid Sergel Plaza, där vi bodde. Vi insåg ganska snart att det var fotbollsmatch på G. Sverige mot Danmark på råsunda. Vi var på jakt efter ett fik, och det finns det ju ganska gott om i närområdet, men det var fullbelamrat på de flesta. Vi hittade dock plats på ett och satte oss där en stund, dels för att mätta suget och dels för att undkomma regnet.

Sedan... lite senare på kvällen, fick jag äntligen min utlovade, efterlängtade indiska måltid. Vi hittade en liten restaurang på en tvärgata till Sveavägen. Mmmm-mmm-mmmmmmm... vad gott det var. De tre månaderna jag fått vänta på min "belöning" var väl värd att vänta på. Tack så mycket darling!

När vi drog oss hem på söndagen, åkte vi vägen förbi Kungens kurva och Ikea. Blev en tripp där inne och lite handlande såklart. Inte så mycket, men lite smågrejor vi behöver bara.

Nähä... om jag kanske skulle fixa i ordning i tvätthögarna, så det bara är att trava ner i morgon bitti...

Festa hytten...

Jahapp... då var helgens bestyr avklarade också... för några dagar sedan då vill säga. Skapade lite panik för Manne genom att jag inte hade packat väskan när klockan var runt 11 på fredagen. Åkte sedan iväg till sjukhuset och prickade min arm. Var inte allergisk mot gråbo och kvalster, men allt annat jag testades för. Dock var hundpricken inte så fruktansvärt stor och det är ju positivt. Dock har jag fortfarande lite ont av geting-testen. Den syns fortfarande på armen och kliar emellanåt. Så ja.. jag var allergisk mot getingar... surprise... eller inte.
Direkt efter pricktestet satte jag och Johan mig i bilen och åkte mot Wärtahamnen i Stockholm. När vi väl var framme och parkerade bilen, var jag ju bara tvungen att oroa Manne ännu mer. Var rätt kul faktiskt.
 
Slöt upp med gänget inne på terminalen och sedan var det bara att kliva på båten och leta reda på vår hytt. Det blev Manne, Annika, Johan och jag i ena hytten och resten i den andra. Ganska snart efter att vi lagt ut från kajen vart det mat. Buffé. Snacka om att det fanns mat.. och man behöver ju inte direkt överdriva när jag säger att jag åt som någon som inte har något stopp i magen. Många turer blev det och en del vin drucket till. Jag kände mig mer eller mindre som en kanonkula när vi "rullade" ifrån matsalen dryga 2 timmar senare. Lite senare på kvällen kom partandet igång. Vi satt i de andras hytt och popade loss och förfestade. Varmt som satan blev det. Sen vart det dags för puben. Vart kareoke-baren först.. och naturligtvis var jag tvungen att sjunga... det blev Poison med Alice Cooper, bara för att jag kickade stora rumpor med den under en fest tidigare i år, på singstar. Nåväl.. jag överlevde, och fick ett ragg dessutom... fast det var det ju å andra sidan fler än jag som fick.. =P Den ene från booooorlääääänge och den andra från Hinseberg... hmm.. inga normala människor någonstans.. ;)

Lördagen mådde jag ju inte allt för bra. Fick ut någon receptbelagd medecin på ett apotek i Helsingfors, som till en början gjorde att jag mådde ännu sämre. Fy tusan... det var inge vidare direkt. Sov en stund när vi var tillbaka till båten igen.. det var riktigt skönt, för sedan var det dags för buffé igen... den här gången blev det inte en lika stor blandning av allting och definitivt inte någon alkohol. Var rätt skönt att ta det lugnt faktiskt. men man kände ändå av att man var seg på vägen hem dagen efter.

Men både jag och Johan hade en jättetrevlig helg, och det beror på alla närvarande. Det får vi väl göra om tycker jag. :)

På måndagen var det i alla fall jobb för min del.. .skulle jobbat i tisdags också, men mådde inte så bra, så jag fick ringa och sjukanmäla mig på morgonkvisten. Vet inte vad nattvakten hade för sig riktigt, för han bad mig ringa frivården på morgonen i stället. Jag fattade ingenting, och han insåg ganska snabbt att han sagt något konstigt, så jag fick göra min sjukanmälan i alla fall... det var ju snällt.
Jag hoppas bara jag är bättre till i morgon. Ska ju umgås med en massa japaner var det ju tänkt.. men vi får väl se. Kanske bara går på föreläsningen om japanska äldreboenden, så jag vet lite vad jag har att vänta mig senare i år. :) Det ger sig nog det med.