Pumba

Pumba 

Var nere i Skövde i helgen som var. Det blev en ganska lugn helg faktiskt. Kände mig rätt rosslig och orkade inte med det där med att dricka öl och vara social.
Åkte ner på fredagen efter skolan, och jäklar vilken trafik det var överallt. Men jag kom fram tillslut i alla fall. Hämtade upp syster min och så åkte vi ner till mamma. Dumpade av mina grejor där och sedan åkte jag och syster ganska snart igen. Hon skulle handla och ha sig. För en gångs skull skulle hon storhandla. Hon borde lära sig att ta en vagn.. korgen vart ju jättetung ju.. ;)
När vi kom hem till henne igen spelade vi lite guitar-hero... och fy tusan vad svårt det var. Det lät förjäkligt när jag försökte hänga med i accord-bytena måste jag säga. Menmen.. syrran var en riktig fena på det. Sedan lagade vi lite mat. Huset bjöd på kyckling och potatisgratäng, och det var fint med mat i kistan. Efter maten bytte vi verktyg och sjöng lite till singstar i stället. Var lite lättare men ändå inte tillräckligt för att slå syrran. Hon är grym alltså.

Lördag då.. vaknade vid niotiden. Mobilen ringde som sjutton och skrämde tydligen slag på morsan, medan jag var på dass. Såg att det var Johan som ringt, så jag ringde tillbaka det ringda numret. Jag kom dock inte till Johan som jag hoppades på, utan till någon gubbe... Var lite pinsamt då måste jag säga. Kopplade upp mig på skype och ringde därifrån i stället. Då fick jag höra att jag såg risig ut. Himla konstigt när näsan och luftrör var helt igentäppta och att jag klivit upp ur sängen fem minuter innan. *muttra* Han kom i alla fall på sig själv med att klockan var strax efter nio... och inte strax efter 10 som den var hos honom. Nåja... hämtade upp Manne lite senare än planerat och sedan åkte vi till timmersdala. Vet inte om det var sådan bokföring hon behövde, men vi fick ner lite siffror i alla fall. Sedan fortsatte färden till Tidaholm. Jösses säger jag bara.. Jag behövde ju inte äta något mer efter den måltiden i alla fall. Men gott som tusan var det. Eller hur Manne? Blir nästan mätt igen, bara jag tänker på det. Tanken var att vi skulle gå till skafferiet och sitta och tjöta lite på kvällen. Men jag orkade inte, jag var helt slut och helt igentäppt. Så det fick bli en stund med shaft och sedan sängen i stället.

På söndagsmorgonen åkte jag ut till stugan och hälsade på päronen lite. Fick äntligen träffa deras lilla vovve... som ironiskt nog heter Pumba... !!! Jag och Pumba lekte lite i alla fall. Han tycktes gilla det ganska mycket... fick springa och hämta boll och lite dragkamp. Men det var riktigt trevligt det. Jag vill också ha en hund... *sucka*

Idag vart jag och Pethra iväg till västerås. För min del tyckte jag att mötet var totalt onödigt, menmen.. man fick ju se skolan i västerås i alla fall, och dessutom fick vi lite tid för oss själva att prata och så om vår kommande resa. Var trevligt faktiskt. Båda två längtar som sjutton till Japan... med rätta tycker jag. Hmm... tankarna om japan påminde mig precis om att jag måste maila min handledare också... nåja.. bäst att göra det nu då... :)

Nu är skolan igång igen

Idag var det tidig uppgång. Skulle lämna in bilen på besiktning vid sju. Sedan fick jag mig en skön morgonpromenad. Jag vaknade till ganska rejält av den i alla fall, så det var bara bra. Vid nio bar det av till skolan igen. Första skoldagen för den här terminen. Var rätt skönt att komma tillbaka till skolan. Många gamla bekanta ansikten, men också många nya förmågor. Det blir nog väl.
Läser personaljuridik och biståndsbedömning. Två kurser som går parallellt med varandra under 10 veckor. Sedan är det dags för mig och Pethra att dra till andra sidan jorden. Jösses. Blir nästan lite knäsvag när jag tänker på hur nära det är nu.

Det bär av till Skövde i helgen. Dock hinner jag inte få min kamera till dess tydligen. *buhu* har fått en leveransdag den 10/9... det är ju låååååångt dit. Ville ju ha med den till helgen och fota lite... träna lite. Gillar syrrans kommentar när jag visade vilken kamera jag köpt och frågade om det var en bra kamera för en amatör. "Amatör??..... vet du vad fan du har köpt eller??" var hennes kommentar.. så jag antar att det är en jäkla bra kamera. Är ju kul det. :) Bra där!

I alla fall.. Ska ju som sagt till Skövde. Får träffa päronens nya familjemedlem också. Ska bli intressant. :) Sen bär det av till Tidaholm och hälsa på hos Mannes mamma. Vad jag har hört, så är det ju ingen risk för att jag kommer svälta i alla fall.. :) Men det är ju bra det.. Mat slinker alltid ner.. och speciellt om det är god mat. ;)

Ska ta med mina badgrejor och skänta dem till min mor. Jag har visst ingen nytta av dem längre. Har ju inget badkar längre... *bööööl* menmen... kan ju hoppas att nästa boende har det. Men det lär väl vara ett tag tills dess antar jag.

Nähä.. om jag skulle fortsätta med poirot nu och se vem som är mördaren i det här avsnittet då. Sen är det väl snart dags för sängen.. ska ju upp tidigt i morrn igen. Tvätta... klockan 7... frivilligt. eller ja.. någorlunda i alla fall. Det var den enda tiden som fanns innan jag ska åka, så det var lika bra att passa på.

En ledig dag

Har vart ledig idag... känns som det är första gången på hela sommaren som jag är ledig. Kan ju bero på att jag inte gjort ett skit idag.. bara glidit runt och slappat. Träffade på en klasskompis när jag knallade ner på stan. trevligt att träffa på någon man känner. :) Handlade lite onödigheter också. Kände att jag behövde göra av med lite pengar, eftersom beloppet bara växer på det andra kontot. *hehe*
Lagade mat för första gången på en månad eller nåt. Var ju inte det lättaste. Ser fortfarande ut som hej kom och hjälp mig i köket. Menmen.. jag fick min kyckling till sist. Bra där!

Ska beställa en systemkamera i dagarna. Måste ju ha något vettigt att ta kort med när jag åker till Japan. Har ju ett par veckor ledigt, så lite foton bör det väl bli i alla fall.. *hehe*

Just det.. *haha* fick en komplimang av en intagen... Han var imponerad över min klocka och tyckte jag var duktig som kunde det där... blingbling och allt. *asg* Nog för att klockan glimmar.. men ändå.. *haha* Han frågade ju inte om det var diamanter i alla fall, som en annan av pojkarna gjorde. *asg* Diamanter har man säkert på sig inne på en anstalt... *fnys*

Borde nog fixat här i lägenheten egentligen idag.. men orkade jag det eller? Nää... var jätteseg efter att ha jobbat 7 dagar i sträck. Menmen.. jag får väl skylla mig själv.. lite i alla fall, eftersom att jag sätter upp mig på övertid. Men jag kände att jag inte riktigt kunde säga nej till fetingpengar. Har ett övertidspass kvar.. på fredag. 8-20 på isoleringen. Bra där! Där brukar dagarna gå ganska fort i alla fall och mycket spring blir det. Sen blir det middag eller nåt hos svärfar på kvällen. Lär väl inte vara så mycket sällskap, men ändå. Det blir nog bra det med. :)

Blir förresten att dra ner till Skövde nästa helg. Är ensam hemma med bil dessutom, så då kan jag ju passa på. Helgen efter ska vi ju på kryssning och sen vet man ju inte när man har tid att komma ner. Måste ju bara plinga min mor någon dag och se om hon har sängplats för mig. Det får man ju hoppas om man säger så. :)

Nähä.. jag kanske skulle ta och gå och lägga mig igen. Är ju som sagt jobb i morrn igen.

jobb, jobb, jobbigt!

Nu har jag bara sju dagar kvar att jobba. Visserligen hade jag bara sju dagar kvar att jobba i går när jag slutade, och jag hadesju dagar kvar att jobba idag när jag slutade. Har skrivit upp mig på övertid lördag, söndag och tisdag. Ger lite extra klirr i kassan och det är ju aldrig fel. Lär ju vara helt slut när jag går av på tisdag klockan 20.00 sen... då har jag jobbat onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag och tisdag... 8-20, 9-20, 9-20, 8-20, 8-20, 8-16 och 8-20. Kommer ju kännas ordentligt att göra en 53-timmars vecka i alla fall. Menmen... jag har bara mig själv att skylla.
Hinner ju inte med allt för mycket hemma i alla fall. Man går upp om mornarna, äter frukost, åker till jobbet... kommer hem 12,5 timme senare, käkar lite, glor nån timme på tv och sedan sover man igen. Men så kan det vara ibland har jag hört.

Var nån jäkel som kapade telefonlinan i morses, så det var bara kombradio som gällde under förmiddagen. Snacka om att vissa personer inte kan prata i sådana manicker. De nämnde namn på intagna och personal, de avslutade inte meningar med "kom" och vissa hade nog inte behövt radion över huvud taget... så som de skrek hade hela hällby hört dem utan problem om de gått utanför dörrarna. Ja.. jag säger då det. Folk alltså!

Hade fått en inbjudan till klassfest i mitten på oktober också... kanske skulle gå. Så får man ju träffa familjen och vännerna alldeles innan jag åker till Japan. Åker ju veckan efter festen. Har beställt biljett nu... snacka om att det känns verkligt nu. Ska bli såååå spännande.. jag bara längtar.

Nähä... jag kanske skulle ta coh försöka komma i säng i någorlunda bra tid idag.. typ nu alltså.. så jag kanske är lite piggare i morgon än vad jag vart de senaste mornarna. :)

snart är sommaren... slut

bergigtvalsvinkalltjaglillen

Det känns lite konstigt måste jag säga. I början på juni kändes det som att man hade hur lång tid som helst framför sig, där man inte skulle göra något speciellt... ja.. förutom att jobba då naturligtvis. Men ju längre sommaren gått och ju mer man tänker tillbaka, inser jag att i alla fall tre av de stora grejor som skulle hända det här året, har inträffat på sommaren. Jag har ju jobbat på fängelset som sagt, sen har jag på något underligt vänster (och med en massa hjälp från Johan och hans familj) hunnit med att flytta och sist men inte minst var vi ju på island, eftersom att mamma fick det i födelsedagspresent i vintras.

Det var verkligen en mäktig upplevelse att sätta sina fossingar på isländsk mark, som i princip bara sprudlar av urkrafter från jordens inre.
Det första vi gjorde var i alla fall att sätta oss på en buss som tog oss till den blå lagunen. Det var mycket mindre än vad jag förväntat mig, men på alla kort ser det jättestort ut, så det är ju bra ändå. Vi var ju tvungna att smörja in oss i den där konstiga vita geggan som ska göra under med hyn. Och hör och häpna.. vi såg ut som fotomodeller allihopa efter att vi sköljt bort det. ;) *hehe* Det fanns en riktigt häftig bastu där också. Såg ut som en hög med stenar bara, och så gick man in genom en stendörr. När man kommit så långt i stenhögen såg man inte ett skit. hela bastun var fylld med ånga. Inte så konstigt egentligen, eftersom att det var en ångbastu, men ändå. Så det var att treva efter någonstans att sitta och det fanns som tur var bänkar längs med sidorna. Fast man fick passa sig lite kände vi. Det blev lite väl varmt om fossingarna emellanåt, och det var ju inte så konstigt det heller, eftersom att bastun var byggd ovanpå en varm källa, så det skvalpade upp kokhett vatten ur trägolvet emellanåt. :)

Andra dagen gjorde vi en klassiker. Åkte busstur till de kända turiststråken, gyllene vattenfallet, geisrar, tingevallir och kratern. Och bilder därifrån finns hos syrrans blogg. Jag tog lite annorlunda bilder. Blev varse om att det finns olika storlekar av geisrar. STORA sådana.. och lite mindre.. som jag har på bild här ovanför bland annat. *hehe*  Det var riktigt coolt att se hur vattnet sköt upp ur marken när geisern fick utbrott... dock glömde vi riset, så jag kunde inte testa att koka ris på så sätt. ;) Köpte en islandströja vid gejserstället också, så den hade jag tänkt att ha användning av i japan.. förhoppningsvis i stället för jacka, för att spara plats i bagaget. ;)

Dagen efter vart det valsafari på schemat. Tråkigt nog hade vi valt "fel" tur, men hur skulle man kunna veta det här hemma i sverige när vi bokade resan? Eftersom att vi inte åkte ut på mer än 40 meters djupt vatten var det inte så mycket aktivitet på valfronten som det skulle vart som vi tog en heldagstur... men vi fick i alla fall se en sorts val. Det blåste svinkallt på båten ut från hamnen, så jag pälsade på mig med både luva och solglasögon (se bild ovan). På vägen tillbaka till hamnen åkte vi också förbi en lunne-koloni, med hundratals lunnefåglar. Men de såg vi inte på nära håll dock.
Resterande dagar hade vi inget på schemat, så då utforskade vi Reykavik till fots. Och det kändes i benen vill jag säga. Det är ju inget platt land direkt, utan det är backigt och dant hela tiden. Men fint var det.

Sedan var det tillbaka till jobbet dagen efter vi kom hem igen. Började lite lätt med ett 8-20 pass. Jätteskönt... verkligen... eller inte. Men nu är det bara två veckor av plitarbete kvar och sedan börjar skolan igen. Skola i 10 veckor och sedan ta mitt pick och pack och dra till Japans huvudstad. Fan vad jag längtar nu... börjar nästan bli lite nervös också.. men bara nästan.. ;)